OBJAVLJEN I DRUGI DEO DOKUMENATA O EPSTAJNU! Otkrivena ZASTRAŠUJUĆA ISTINA, vrbovali su devojčice tako što...
Maksvel, Epstajn i Klinton, Foto: Profimedia

jezivo

OBJAVLJEN I DRUGI DEO DOKUMENATA O EPSTAJNU! Otkrivena ZASTRAŠUJUĆA ISTINA, vrbovali su devojčice tako što...

Poznati u Americi sve više paniče jer se imena povezana sa Epstajnom samo

Objavljeno:

Jutros je objavljeno novih devetnaest otpečaćenih dokumenata iz tužbe povezane s Džefrijem Epstajnom, osuđenim pedofilom koji je umro u zatvoru pre nego što je mogao da se suoči s optužbama za trgovinu ljudima u seksualne svrhe. Radi se o drugoj seriji objave, pri čemu dokumenti objavljeni jutros ukupno imaju više od 300 stranica.

Kako prenosi Index.hr, dokumenti su deo građanske tužbe za klevetu iz 2015. koju je pokrenula Virdžinija Roberts Đufre, Amerikanka koja je tvrdila da ju je Epstajn seksualno zlostavljao kao maloljetnicu i da je Džislajn Maksvel, Epstajnova najbliža saradnica, pomagala u zlostavljanju.

Jutrošnja objava dokumenta usledila je nakon više od 900 stranica dokumenata koji su objavljeni juče, a u narednim nedeljama očekuje se objava dodatnih dokumenata.

Virdžinija Đufre
Virdžinija Đufrefoto: Emily Michot / Zuma Press / Profimedia

Očekuje se da će dokumenti ukupno, uključujući materijal koji tek treba biti otkriven, uključivati gotovo 200 imena, među njima i osoba koje su optuživale Epstajna, istaknutih biznismena, političara i drugih moćnika. Međutim, to što je neko imenovan u dokumentima ne znači nužno da je optužen ili da je počinio krivično delo.

Dokumenti se kreću od tehničkih pravnih argumenata i dokaznih predmeta do izjava u kojima se iznose navodi i opisi navodnih zločina, od kojih su mnogi ili svi izgleda već bili poznati javnosti putem drugih objava, intervjua u medijima i slično.

Detektiv opisao kako su Epstajn i Maksvel pronalazili i regrutovali devojke

Jedan dokument, izjava detektiva iz Palm Biča, Džozefa Rekarija, iznosi proces prema kojemu su Epstajn i Maksvel pronalazili i regrutovali devojke „za obavljanje masaže i rad u Epstajnovom domu“. Rekari je bio glavni detektiv na prethodnom slučaju protiv Epstajna sredinom 2000-ih.

Džefri Epstajn i Gilejn Maksvel
Džefri Epstajn i Gilejn Maksvelfoto: SDNY / Zuma Press / Profimedia

U dokumentu, kada ga je advokat pitao s koliko je devojaka Rekari razgovarao o tome da ih je Maksvel regrutovala, Rekari je odgovorio: “Rekao bih otprilike 30, 33″.

Advokat je upitao Rekarija: „I na kraju te masaže, ako bi ta žrtva dovela druge prijateljice, bila bi plaćena za vrbovanje tih prijateljica?“ „Tačno“, odgovorio je Rekari.

U drugom trenutku, advokat je upitao detektiva: „Dakle, jeste li utvrdili da je ‘masaža’ zapravo šifra za nešto drugo?“ Rekarijev odgovor glasio je: „Kad su išli na masažu, to je bilo radi seksualnog zadovoljavanja.“

Devojka koja je u trenutku zlostavljanja bila maloletna: „Dogodilo se nešto užasno“

Druga tužiteljka, čije je ime ostalo skriveno, rekla je u iskazu iz 2016. da je, kada je imala između 15 i 17 godina, bila plaćena da masira Džefrija Epstajna iako nije imala iskustva s masažom. Masaža, mislila je, “nije uključivala nikakvu seksualnu aktivnost. To je ono što sam ja pretpostavljala”.

Džefri Epstajn
Džefri Epstajnfoto: AP

Ali, rekla je da je ta pretpostavka pogrešna. “Bila sam tamo i odjednom mi se dogodilo nešto užasno”, rekla je o svom iskustvu s Epstajnom, dodavši da “nije trebalo biti seksualno, ali je bilo.

Spominje se prodaja devojaka „dvojici najcenjenijih političara na svetu“, imena su zacrnjena

Rekla je da je dovodila druge srednjoškolke u Epstajnov dom na njegov zahtev i da je bila plaćena kada bude u njegovoj kući čak i ako ne radi ništa.

U objavljenim dokumentima ima imena koja su ostala skrivena. Na primer, u imejlu koji je 2011. poslala Šeron Čurčer, novinarka britanske novine Mejl on Sandej, primaocu skrivenog imena spominje nekog ko je prodat „muškarcima, uključujući dva najcenjenija političara na svetu“, nakon čega sledi zagrada u kojoj su dva imena precrtana debelim crnim trakama.

Ali, u dokumentima ima i svima poznatih imena.

Bonus video:

02:35

ZA ŠTA SE TERETI PEDOFIL KOJI JE TAKO DUGO BORAVIO SA DECOM U VRTIĆU U BOGOJEVU?

(Espreso/ Index.hr/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.