EVO KO JE NAPADAČ KOJI JE POČINIO JEZIV ZLOČIN U ŠKOLI U AJOVI: Najmanje JEDNA osoba je IZGUBILA ŽIVOT (FOTO)
Foto: PrintScreen/ X/ Right Angle News Network

JEZIVO

EVO KO JE NAPADAČ KOJI JE POČINIO JEZIV ZLOČIN U ŠKOLI U AJOVI: Najmanje JEDNA osoba je IZGUBILA ŽIVOT (FOTO)

Osumnjičeni napadač je identifikovan i u pitanju je Dilan Batler, izjavio je na pres konferenciji šerif okruga Dalas, Adam Infanti, ali je odbio da saopšti više detalja

Objavljeno: 19:34h

Najmanje jedna osoba je izgubila život, a nekoliko je ranjeno u današnjoj pucnjavi u srednjoj školi u gradiću Periju, u američkoj državi Ajovi, javljaju američki mediji.

Kako navodi televizija NBC news, pozivajući se na više policijskih izvora, naoružani napadač je preminuo od prostrelne rane koju je sam sebi naneo.

U pucnjavi su povređena još tri lica, među kojima su dva učenika i jedan službenik škole. Detalji njihovih povreda nisu odmah dostupni.

Osumnjičeni napadač je identifikovan i u pitanju je Dilan Batler, izjavio je na pres konferenciji šerif okruga Dalas, Adam Infanti, ali je odbio da saopšti više detalja.

Kako je naveo, pucnjava je prijavljena jutros oko 7:37 po lokalnom vremenu, pre početka prvog školskog dana posle zimskog raspusta za učenike srednje škole u Periju, koju pohađa oko 1.785 učenika.

Infanti je novinarima rekao da je jedan policajac reagovao sedam minuta kasnije i zatekao osobe koje su zadobile rane iz vatrenog oružja, ne navodeći o kome je reč.

"Srećom, u zgradi je bilo vrlo malo učenika i nastavnika, što je, po mom mišljenju, doprinelo dobrom ishodu u tom smislu", rekao je on na brifingu za novinare.

Šerif je dodao da više nema opasnosti po građane i da policija sada radi na tome da se shvati šta se dogodilo.

Prema navodima zvaničnnika okruga Dalas, mesto zločina je trenutno obezbeđeno.

Bonus video:

00:22

Pucnjava u kafani u Skadarliji

(Espreso/Telegraf/Marija Milutinović/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.