KLJUČA U CRVENOM MORU, IZ DANA U DAN JE SVE GORE! Tenzije ne jenjavaju, ovo se upravo desilo!
Crveno more, Foto: Danil Shamkin / Zuma Press / Profimedia

DRAMA

KLJUČA U CRVENOM MORU, IZ DANA U DAN JE SVE GORE! Tenzije ne jenjavaju, ovo se upravo desilo!

Jemenski Huti su u više navrata pretili da će gađati brodove u vlasništvu ili kojima upravljaju izraelske kompanije "u znak solidarnosti sa Palestinom" i pozvala zemlje da povuku svoje građane koji rade u posadama ovih brodova

Objavljeno:

Američka vojska saopštila je u utorak da je oborila 12 dronova, tri protivbrodske balističke rakete i dve krstareće rakete za kopneni napad koje su na brodove u južnom Crvenom moru ispalili jemenski pobunjenici Huti koje podržava Iran, javlja Anadolija.

"SAD sredstva, uključujući USS LABOON (DDG 58) i F/A-18 Super Hornet iz Udarne grupe nosača 'Ajzenhauer', oborili su dvanaest jednosmernih dronova za napad, tri protivbrodske balističke rakete i dve krstareće rakete za kopneni napad u južnom delu Crvenog mora koje su ispalili Huti u periodu od 10 sati, koji je počeo oko 6.30 ujutro po lokalnom vremenu 26. decembra", navodi se u saopštenju Centralne komanda SAD (CENTCOM).

Crveno more, Brod
foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

U tom području nije bilo štete na brodovima i nema izveštaja o povređenima, dodaje se u saopštenju.

Jemenski Huti su u više navrata pretili da će gađati brodove u vlasništvu ili kojima upravljaju izraelske kompanije "u znak solidarnosti sa Palestinom" i pozvala zemlje da povuku svoje građane koji rade u posadama ovih brodova.

Bonus video:

04:45

EGIPATSKI PLAN ZA PREKID VATRE U GAZI JE SAMO PUSTA ŽELJA! Stručnjaci: Izrael se neće zaustaviti DOBIO JE ZELENU KARTU

(Espreso/ Telegraf/ M.P./ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.