ZASTRŠUJUĆE TVRDNJE IZ SVETSKE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE: Ovo nikako NIJE DOBRO!
szo, ILUSTRACIJA, Foto: EPA/SALVATORE DI NOLFI

humanitarna katastrofa

ZASTRŠUJUĆE TVRDNJE IZ SVETSKE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE: Ovo nikako NIJE DOBRO!

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da ne postoji nijedna funkcionalna bolnica u Pojasu Gaze

Objavljeno:

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da je sever Gaze ostao bez ijedne funkcionalne bolnice zbog nedostatka goriva, osoblja i medicinskih zaliha.

Samo devet od 36 zdravstvenih ustanova je delimično funkcionalno u celoj Gazi, naveo je SZO, preneo je Rojters. Svi ti objekti koncentrisani su na jugu enklave.

„U stvari nema više funkcionalnih bolnica na severu (Gaze)“, rekao je Ričard Peperkorn, predstavnik SZO u Gazi novinarima putem video linka iz Jerusalima.

On je naveo da je bolnica „Al-Ahli“ poslednja bolnica, koja je minimalno funkcionalna – i dalje leči pacijente, ali ne prima nove.

1 / 4 Foto: Ali Jadallah / AFP / Profimedia

Oko 10 zaposlenih, lekari pripravnici i medicinske sestre, nastavljaju da pružaju prvu pomoć, zbrinjavanje i obradu rana sa oskudnim resursima, rekao je Peperkorn.

„Do pre dva dana to je bila jedina bolnica u kojoj su povređeni mogli da se operišu u severnoj Gazi i bila je preplavljena pacijentima kojima je bila potrebna hitna pomoć“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, nema više operacionih sala zbog nedostatka goriva, struje, medicinskih sredstva i zdravstvenih radnika, uključujući hirurge i druge specijaliste.

Bonus video:

02:18

HAMASOVCI SEKLI PETE ŽENAMA DA NE BI BEŽALE! Trifunović: Izrael bi SIGURNO upotrebio nuklearno oružje, da Amerika nije uradila OVO

(Espreso/Agencije/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.