"BEOGRAD JE KAO LJUBOMORNA DEVOJKA...": Argentinac ZAPALIO MREŽE, slušajte šta je rekao o našoj PRESTONICI (VIDEO)
Fakundo Santiago Seara, Foto: Printscreen/TikTok/diveinpodcast

ovo je hit!

"BEOGRAD JE KAO LJUBOMORNA DEVOJKA...": Argentinac ZAPALIO MREŽE, slušajte šta je rekao o našoj PRESTONICI (VIDEO)

Argentinac napravio poređenje Beograda za "toksičnom devojkom"

Objavljeno:

Svi volimo kad stranci posete i zavole Srbiju, ali retko kad čujemo ovako živopisan opis naše zemlje i Beograda, kao što je napravio Argentinac Fakundo Seara.

Fakundo Santiago Seara je Argentinac koji predaje istoriju u školi i istoričar je sporta sa nekoliko objavljenih knjiga. Prvi put je posetio našu zemlju 2018. godine i od tada ostao potpuno oduševeljen sa namerom da se opet vrati. Nakon 5 godina, vraća se ove 2023. godine na samo desetak dana, ali ostaje 4 meseca. Fakundo kaže da mu je Srbija sada kao druga kuća kojoj će stalno da se vraća.

U Dive In podkastu je objašnjavajući zašto voli Srbiju, napravio duhovito poređenje Beograda sa „toksičnom devojkom“.

„Beograd je kao ljubomorna devojka koju imate u srednjoj školi. On vas uvek zove i pita – „gde si, šta radiš, sa kojim si to prijateljima“. Zatim vas zove da budete samo sa njom, kod nje nema polako, samo je brza i jako je glasna i viče na vas. Ali na kraju, kad odete kod nje i legnete da spavate kažete sebi, volim je, ne znam zašto, ali da“, ispričao je za podkast ovaj simpatični Argentinac.

Fakundo kaže da Srbiju i dalje krasi dostojanstvo, iako mi to ne vidimo.

Obišao je sve poznatije srpske gradove, pa čak i sela, i išao u sve muzeje, obilazio spomenike i sakupljao materijal za svoju novu knjigu gde želi veči deo da posveti nama. Kusturica ga fascinira, sarma mu je omiljeno jelo, a uz Tomicu Zdravkovića i zaplače. Za kraj našeg razgovora imao je poruku, a to je da „samo sloga srbina spašava“ i da istrajemo u borbama koje vodimo.

Bonus video:

01:00

Beograd živi

(Espreso/City magazin/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.