ČOVEK (59) ŽIVI SA 11 PASA, 4 kokoške, ALI TO NIJE SVE: Svi imaju nešto zajedničko i IZA SVEGA STOJI TUŽNA PRIČA
Stiv Greg, Foto: Printscreen/WOLFGANG2242 / INSTAGRAM

POTRESNO

ČOVEK (59) ŽIVI SA 11 PASA, 4 kokoške, ALI TO NIJE SVE: Svi imaju nešto zajedničko i IZA SVEGA STOJI TUŽNA PRIČA

Kod 59-godišnjaka u kući u Denveru u Koloradu, SAD, trenutno živi dvadesetak životinja

Objavljeno:

"Kada jedan ugine, obično usvajam drugog u njegovu čast", ​​rekao je Amerikanac Stiv Greg koji je nakon smrti svog prvog ljubimca, 2012. godine odlučio da će svoj život posvetiti usvajanju i brizi o starijim psima i drugim životinjama koje imaju problema sa pronalaženjem novih domova.

Kod 59-godišnjaka u kući u Denveru u Koloradu, SAD, trenutno živi dvadesetak životinja. On ima 11 starijih pasa, četiri kokoške, dva zeca, dve patke, jednu ćurku i minijaturna trbušasta svinja po imenu Bikini ("koja slučajno misli da je jedan od pasa").

"Nakon gubitka svog psa nisam dobro funkcionisao. Odlučio sam da odem u sklonište i udomim psa koji će verovatno brzo uginuti", rekao je on, te dodao da je primetio da se stariji psi često zanemaruju u skloništima, budući da ih potencijalni usvojitelji smatraju manje poželjnim i obično su prvi koji se eutanaziraju ako se ne usvoje relativno brzo.

Udomljava samo starije pse

Ali je Greg na njihovo usvajanje gledao drugačije.

"Na neki način, udomljavanje starije životinje dalo bi svrhu Volfgangovoj smrti; Umro je, ali je zbog toga još jedan pas oživeo", rekao je on.

Stiv je tada kući odveo najstarijeg psa u azilu, čivavu po imenu Eeiore koji je imao problema sa kolenima i šum u srcu. Pas se pri dolasku u Gregov dom brzo zalečio. Bili su zajedno sledećih šest godina. Ipak, tada je shvatio da mu jedan pas nije dovoljan. Zato je usvojio još jednog starijeg psa — a zatim još jednog i još jednog.

"Od prvog usvajanja samo je nekako prirodno krenulo sve kasnije", rekao je on za Vašington post.

Tako je više od jedne decenije, njegov dom u Denveru stalno bio ispunjen starijim psima ili onima sa nekim invaliditetom, nadajući se da će im pružiti najsrećnije moguće iskustvo na kraju života.

Iako obično sa njim živi oko devet, trenutno ima 11 psa. A na pitanje gde ih sve smesti, Greg objašnjava da spava sa najmanje sedam pasa u svom bračnom krevetu, mada se ponekad ugura još više štenaca.

"Biti u krevetu sa svim tim toplim psima, to je najbolja stvar na svetu", rekao je Grejg, nedavno penzionisani računovođa.

Gde su psi, tu su i druge životinje

Stiv koji ima veliko dvorište, koje se nalazi u oblasti koja je zonirana za izuzeće kućnih ljubimaca, priznaje da je takođe spasao 13-godišnju svinju po imenu Bikini, četiri kokoške, dva zeca, jednu patku i ćurku.

Gregovi ljubimci se dobro slažu jer kako tvrdi "postoji neka vrsta mentaliteta čopora."

Kako objašnjava, pokušava da se drži brojke od devet pasa istovremeno jer smatra da je to najizdržljiviji broj, iako će praviti izuzetke ako starijem psu očajnički treba dom. Psi obično žive sa njim oko tri godine dok ne umru, ali vreme zavisi od stanja i starosti pojedinačnog psa.

Kaže da mu se srce pomalo lomi - ponekad mnogo - svaki put kada jedna od njegovih životinja umre.

Osim što su stare životinje su i bolesne

Onijon, Majtag, Mr. Magu, Fernando, Vilamena, Ket, Huanita, Čalmer, Realene, Festus i Loreta nazivi su njegovih ljubimaca.

Mnogi njegovi psi imaju imaju srčana oboljenja, inkontinenciju, slepilo i druge zdravstvene probleme. Neki ne zahtevaju mnogo pažnje i zdravi su, dok su drugi malo drskiji i potrebno im je posvetiti dosta vremena - zbog čega on ima rutinu da prati njihov raspored koji uključuje lekove i vreme hranjenja.

Ipak, briga o gomili starijih pasa je manje posla nego što se misli, rekao je on.

Objašnjavajući da obavljaju mnogo grupnih aktivnosti - kao što su filmske večeri i vožnje automobilom - da bi se psi zabavljali, Stiv se nada da može podstaknuti druge da razmisle o otvaranju svojih domova i srca za starijeg ljubimca čiji bi život inače najverovatnije bio prekinut.

"Kada usvojite starije, zaljubite se u njih", rekao je on, dodajući da su mu mnogi ljudi tokom godina dali do znanja da ih je on inspirisao da usvoje starije pse ili medicinski ugrožene štene.

Bonus video: ISKUSNI DRESER OTKRIVA KAKO REAGOVATI KAD VAS PAS NAPADNE! Pripitomio AGRESIVNU dogu od 70 KG mišića koja je bila na CRNOJ LISTI

03:05

ISKUSNI DRESER OTKRIVA KAKO REAGOVATI KAD VAS PAS NAPADNE! Pripitomio AGRESIVNU dogu od 70 KG mišića koja je bila na CRNOJ LISTI

(Espreso/Vašington post)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.