NA DANAŠNJI DAN BAJDEN JE DOŽIVEO STRAŠNU TRAGEDIJU: Ono što je preživeo ne bi poželeli ni SMRTNOM NEPRIJATELJU...
Džo i Džil Bajden, Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP / Profimedia

tragedija

NA DANAŠNJI DAN BAJDEN JE DOŽIVEO STRAŠNU TRAGEDIJU: Ono što je preživeo ne bi poželeli ni SMRTNOM NEPRIJATELJU...

Džo i Džil Bajden danas su primećeni na groblju posle incidenta

Objavljeno:

Predsednik SAD Džo Bajden uslikan je jutro nakon incidenta sa predsedničkom kolonom sa suprugom Džil na groblju.

Naime, predsednik je danas uzeo slobodan dan, kako bi u miru obeležio godišnjicu tragične smrti svoje supruge i ćerke, koje su poginule u stravičnoj nesreći 1972. godine.

Predsednik i prva dama su prvo bili na službi u crkvi u Vilmingtonu, a potom su posetili crkveno groblje gde su Bajdenova prva supruga Neilija i njihova jednogodišnja ćerka Naomi sahranjene.

Neilija i Naomi su stradale na današnji dan kada je u njihovo vozilo udario šleper. Tragedija se dogodila dok je Neilija sa decom krenula da kupi novogodišnju jelku. U automobilu su bili i Bajdenovi sinovi Hanter i Bo, koji su u tom trenutku imali tri, odnosno četiri godine.

Bo je 2015. preminuo od raka mozga, u 46. godini. Sahranjen je na istom groblju gde su njegova majka i sestra.

Smrt prve žene i ćerkice proganjala je Bajdenovu ranu političku karijeru. Upravo je bio izabran u Senat kada se dogodila nesreća.

Bajden često priča o njihovoj smrti, hvaleći one koji su dotrčali da bi pomogli njegovoj porodici, i priznajući da je razmišljao o ostavci u Senatu, čak i pre nego što je položio zakletvu.

Džo Bajden
Džo Bajdenfoto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

Po savetu drugih senatora ostao je na funkciji. Položio je zakletvu u bolnici Vilmington gde su se Bo i Hanter lečili nakon nesreće.

Kao senator, Bajden je započeo svakodnevno putovanje između Vilmingtona i Vašingtona - to je oko 90 minuta vozom - da bi mogao da bude sa svojim sinovima dok se oporavljaju. U to vreme su mu pomagali sestra Valeri i drugi članovi porodice.

Bajden se oženio Džil Džejkobs 1977. godine i dobili su ćerku Ešli.

Bonus video:

09:59

NEĆE PRIZNATI PORAZ TOKOM PREDIZBORNE KAMPANJE Lutovac: Da li Bajden pravilno rasuđuje? Pitanje je kada će DIĆI BELU ZASTAVU

(Espreso/ Telegraf.rs/ I.N)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.