ZELENSKI STIGAO U BELU KUĆU! (FOTO)
Zelenski i Bajden, Foto: EPA-EFE/Yuri Gripas/ABACA / POOL

ukrajina i sad

ZELENSKI STIGAO U BELU KUĆU! (FOTO)

Zelenski i Bajden sastali su se u Beloj kući, a poseban razgovor se vodio o ratu u Ukrajini

Objavljeno: 21:12h

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski stigao je danas u Belu kuću na poziv predsednika SAD Džo Bajdena. Šefovi država zajedno sa predstavnicima delegacija sa obe strane održaće pregovore u Ovalnom kabinetu Bele kuće.

Očekuje se da će zvaničnici posebno razgovarati o situaciji na frontu u Ukrajini i kontinuiranoj podršci SAD i njenih saveznika ukrajinskom narodu, prenosi Ukrinform.

Ranije danas, predsednik Ukrajine je održao sastanke u američkom Kongresu, gde je razgovarao sa predstavnicima Demokratske i Republikanske stranke u Senatu i Predstavničkom domu.

Zelenski i Bajden
Zelenski i Bajdenfoto: EPA-EFE/Yuri Gripas/ABACA / POOL

Predsednik Ukrajine započeo je u ponedeljak radnu posetu SAD, kada se sastao sa predstavnicima američke vojne elite, rukovodstvom MMF-a i Svetske banke.

Zelenski u Kongresu SAD

Podsetimo, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sastao se danas sa američkim kongresmenima na Kapitol hilu kako bi, u poslednjem trenutku, apelovao da se nastavi slanje vojne pomoći u borbi protiv Rusije, ali je naišao na skeptičan prijem kod pojedinih republikanaca.

- Predsednik Zelenski nam je stavio na znanje da mu je potrebna pomoć i da ukoliko je dobije može i da pobedi u ovom ratu - rekao je Šumer novinarima posle sastanka.

Međutim, neki republikanci su skeptični da bi dodatna pomoć mogla da pomogne Ukrajini da porazi Rusiju s obzirom da ukrajinska letnja kontraofanziva nije donela očekivane rezultate.

Bonus video:

04:02

OVO JE KISINDŽEROVA FORMULA MIRA KOJU JE ZELENSKI ODBIO Drašković: Ukrajina mogla biti primljena u NATO, postojao je JEDAN USLOV

(Espreso/ Agencije/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.