SAMO JE ONA ČERČILA MOGLA DA DOVEDE DO SNAŽNOG VRHUNCA: U isti krevet odvela OCA I SINA, a tu nije kraj SKANDALA...
Vinston Čerčil, Foto: Profimedia

SKANDALOZNA AFERA

SAMO JE ONA ČERČILA MOGLA DA DOVEDE DO SNAŽNOG VRHUNCA: U isti krevet odvela OCA I SINA, a tu nije kraj SKANDALA...

U celoj priči najskandaloznije je to što je već poznato da je Doris imala vezu i s tada 21-godišnjim Randolfom Čerčilom, Vinstonovim sinom

Objavljeno:

Nakon što se pojavila vest da je Vinston Čerčil prevario suprugu Klementinu sa pratetkom manekenke Kare Delevinj, javnost je ostala u šoku. Navodna afera dovelela sa Doris Delevinj, dovela je Čerčila u veoma nezgodnu poziciju, preteći narušavanju njegove reputacije, piše Stil.

Da stav bude još skandaloznija, navodi se da je i njegov sin imao aferu sa istom ženom. Praktično, otac i sin delili su ljubavnicu.

Bivši premijer navodno je rekao da je znala da "dovede do orgazma".

Afera Čerčila i Lejdi Kasleros, dogodila se kada su oboje zajedno u četiri navrata između 1934. i 1936. godine odmarali u zamku američke glumice na jugu Francuske. Ovde je Čerčil, strastveni umetnik amater, takođe naslikao portret Lejdi Kasleros. Na jednom platnu je prikazana kako klonulo leži na kauču.

U vreme kada je Čerčilov brak sa njegovom suprugom Klementin prolazio kroz težak period i kada je njegova politička karijera bila u zastoju, a prijatelji kažu da je tražio utočište, iako nakratko, u njenom naručju.

Doris Delevinj, udala se za novinara Viskaunta Kaslrosa 1928. godine, ali brak nije spriječio ovu ambicioznu ženu da uskoro krene s brojnim ljubavnim aferama. Godinama se o njenoj vezi s najslavnijim britanskim premijerom raspravljalo samo na nivou tračeva i glasina, ali je njenu vezu s Vinstonom Čerčilom konačno potvrdio tonski snimak koji je snimio davnih godina Čerčilov pomoćnik Džon "Džok" Kovila.

Na snimku napravljenom dve godine prie Kolvilove smrti 1987. on kaže:

"On je učinio jednu strašnu stvar. Nije bio jako seksi i mislim da nikad nije varao suprugu, osim jednom. Imao je kratku vezu s Doris Kaslros. Naime, svedoci tvrde da je čak 1919. odoleo privlačnoj Dejzi "Vonton" Felouz, koja je pred njega gola legla na tigrovu kožu. Za razliku od Dejzi, slavni državnik nije odoleo čarima Doris Kaslros."

U celoj priči najskandaloznije je to što je već poznato da je Doris imala vezu i s tada 21-godišnjim Randolfom Čerčilom, Vinstonovim sinom. Ona se nije ni trudila da ovu aferu drži u tajnosti, iako u izveštajima piše da je najpre odbijala da spava s njim jer, kako je rekla – smrdi na ricinusovo ulje.

Ali njena veza s ocem nije bila tako kratka. Počela je 1933. na jugu Francuske, gdje će se par zajedno odmarati tri leta za redom i to u dvorcu američke glumice Maksin Eliot.

Vinston Čerčil
Vinston Čerčilfoto: Wikipedia

Glumica je svoj raskošni ljetnjikovac izgradila 1932. godine u lečilištu Žuan le Pen, na obali Sredozemnog mora. U pismu koje je Čerčil napisao Doris 1933. godine stoji:

"Kakvu smo zabavu imali kod Maksin. Pitam se hoćemo li se ponovo sastati sledećeg leta."

Do 1937. Doris se preselila na Berkli Skver u centru Londona, A Čerčil stariji posećivao ju je s vremena na vreme, pa bi se, kad bi on bio tamo, posluzi dao "otpust". U dokumentarnom filmu "Čerčilova tajna afera", Dorisina rođaka, slavna manekenka Kara Delevinj, svedoči o bakinoj sestri:

"Sećam se da su i moji roditelji razgovarali o toj vezi. U porodici se o tome veoma dobro znalo", kaže Kara.

Godine 1937. njihova veza se prekinula jer se Čerčil bacio u visoku politiku, a Doris se 1940. preselila u Njujork, i sa sobom ponela portret naslikan rukom budućeg britanskog državnika.

Tokom posete predsedniku Ruzveltu u leto te godine, Čerčil je nazvao svoju bivšu ljubav telefonom, pa su čak zajedno i ručali u Vašingtonu.

"Bilo je divno ponovo čuti tvoj glas, to me je vratilo u život. Volela bih da se vratim u Englesku", napisala je Doris Vinstonu nakon susreta. Da bi osigurala novac za povratak, založila je svoje dijamante i čekala trenutak kada je Čerčil posebno za nju osigurao let u Veliku Britaniju, gde je opet sa sobom ponela slavni portret.

Čerčilova reakcija na njenu smrt nije dokumentovana, ali njegov prijatelj i novinski izdavač Lord Biverbruk uspeo je da izdvoji kompromitujući protret i vrati ga porodici Čerčil na kraju rata, piše channel4.com.

Bonus video:

07:03

AFERA TRESLA SRBIJU! POZNATI SPORTISTA PRED RAZVODOM ZBOG PROSTITUTKE! Makro bez dlake na jeziku otkrio: Klijentima RAĐAJU I DECU!

(Espreso/ Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.