NETANJAHU IZAŠAO SA SEDNICE VLADE IZRAELA: Hitno je POZVAO Putina sa kojim je...
Benjamin Netanjahu, Foto: EPA/ATEF SAFADI

IZAŠAO SA SEDNICE

NETANJAHU IZAŠAO SA SEDNICE VLADE IZRAELA: Hitno je POZVAO Putina sa kojim je...

Netanjahu se na početku sednice Vlade zahvalio predsedniku SAD Džozefu Bajdenu što je njegova adminstracija stavila veto na rezoluciju Saveta bezbednosti UN

Objavljeno:

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izašao je sa današnje sednice Vlade Izraela ranije i razgovarao pedeset minuta sa predsednikom Rusije Vladimirom Putnim, rekao je njegov portparol za izraelske medije.

Telefonski razgovor vođen je u vreme napetosti u odnosima sa Rusijom zbog njenog čvrstog antiizraelskog stava u ratu protiv palestinskog Hamasa i pošto je ruski ambasador u UN kritikovao Izrael na sednici Saveta bezbednosti UN u petak.

Benjamin Netanijahu
Benjamin Netanijahufoto: EPA-EFE/AMIR COHEN / POOL

Netanjahu se na početku sednice Vlade zahvalio predsedniku SAD Džozefu Bajdenu što je njegova adminstracija stavila veto na rezoluciju Saveta bezbednosti UN kojom se poziva na prekid vatre i što je odobrila hitnu isporuku oko 14.000 tenkovskih granata izraelskoj vojsci.

Lider Izraela je također rekao da je poručio liderima Francuske i Nemačke "da se ne može u jednu ruku podržavati eliminacija Hamasa, a u drugu ruku vršiti pritisak da se rat okonča".

On je rekao da se borbe u Gazi nastavljaju "punom snagom" i da je "pravda na strani Izraela".

Bonus video:

04:20

NETANJAHUA TEK ČEKA SUSRET S PRAVDOM Boško Jakšić: Podelio je Izrael kao svaki desničar, kakav god bude ishod rata, SUDIĆE MU SE

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.