Ni Makron ni Le Pen: Mladi na ulicama Pariza nezadovoljni izborima! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

BLOKIRAN GRAD

Ni Makron ni Le Pen: Mladi na ulicama Pariza nezadovoljni izborima! (FOTO) (VIDEO)

Emanuel Makron i Marin Le Pen će 7. maja učestvovati u drugom krugu izbora, a mladi na ulicama su blokarali škole kako bi poslali poruku političarima
Objavljeno: 14:29h

Na ulicama Pariza u toku su demonstracije protiv rezultata prvog kruga predsedničkih izbora. Učesnici protesta nose transparent "Ni Makron, ni Le Pen" kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo i pokazali svima da ne žele nijedno od njih na čelu države.

U snimcima koji se emituju uživo na društvenim mrežama mogu se videti dimne bombe i suzavac.

Život Marin Le Pen: Uvek vezan za politiku, traume od bombe i Plejboja!

Emanuel Makron i Marin Le Pen će 7. maja učestvovati u drugom krugu izbora, a mladi na ulicama su blokarali škole kako bi poslali poruku političarima.

foto: Reuters

Učešće u protestima uzeli su i studenti sa najmanje 20 fakulteta u Parizu, prenosi "Frans pres", i dodaje da su na suzavac i dimne bombe demonstranti uzvratili tako što su staklenim flašama i kamenicama gađali policiju, pozivajući se na izveštaj lokalne televizije "BFMTV".

Demonstranti su nosili i transparente na kojima je pisalo "Ni tatina naslednica, ni korporativni gazda", kao ni "Nećemo ni rasistu niti bankara", aludirajući na dvoje kandidata i njihovu političku i profesionalnu prošlost. Napravili su i barikadu od kanti za smeće na kojima su napisali da ne žele "nijednu od dve administracije".

Ovi protesti traju od nedelje uveče, tačnije nakon objavljivanja rezultata glasanja iz prvog kruga, ali su danas eskalirali. Dosad je povređeno dvoje ljudi, uključujući i 15-godišnju devojčicu.

Demonstracije u nedelju organizovane su na društvenim mrežama pod oznakom #NuitDesBarricades - Noć barikada, a počela je i kampanja za bojkotovanje glasanja u drugom krugu 7. maja.

(Espreso.co.rs / Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.