OSUMNJIČENI ZA UBISTVO VANJE (14) KAČIO SVAŠTA PO FEJSU DOK SU DEVOJČICU TRAŽILI: Na dan njene otmice i ubistva...
Foto: Printscreen/Facebook/Zorica Gjorcevska

NEVERICA

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO VANJE (14) KAČIO SVAŠTA PO FEJSU DOK SU DEVOJČICU TRAŽILI: Na dan njene otmice i ubistva...

U petak, kada se završavao samit OSCE u Skoplju, objavio je šest poruka na Fejsbuku u vezi sa politikom

Objavljeno: 09:03h

Na dan 1. decembra kada je, kako se sumnja, pobegao iz Severne Makedonije, Ljupčo Palevski, jedan od osumnjičenih za ubistvo Vanje Gorčevske (14), objavio je poslednji post na Fejsbuku, na kojem je bio veoma aktivan.

Dok je cela javnost u zemlji, ali i čitav Balkan, tragala za nestalom devojčicom, a ljudi šerovali apel na društvenim mrežama, osumnjičeni Palevski je dnevno objavljivao političke poruke sa nacionalističkim i antizapadnim sadržajem. Njegova poslednja objava bila je u petak, 1. decembra u 13.51.

U petak, kada se završavao samit OSCE u Skoplju, objavio je šest poruka na Fejsbuku u vezi sa politikom, prenosi Telma.

Vanja Gorčevska
foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije

Osumnjičeni je 29. novembra, dva dana nakon nestanka i ubistva devojke, objavio video obraćanje svojim pratiocima, opet vezano za politiku, kao i nekoliko drugih političkih objava.

Samo dan nakon ubistva devojčice, održao je govor od sat i po u kome je govorio o pranju novca u Makedoniji. Istog dana objavljuje i 2,5-časovnu video debatu. Postoji i nekoliko drugih političkih objava.

Ljupko Palevski
foto: Printscreen/facebook

Na dan kada je Vanja oteta i ubijena, nije objavio ništa na Fejsbuku.

22. novembra, kada je nestao ubijeni Panče Žežovski iz Velesa, Palevski je imao nekoliko političkih objava na svojoj Fejsbuk stranici.

Ni u jednom trenutku nije spomenuo nestale ljude za kojima je tragala cela Makedonija.

Umesto apela, objavljivao je svoje političke stavove, kao i stavove svog političkog pokreta "Desna". Sa ovim pokretom su povezani i ostali osumnjičeni za ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske i 74-godišnjeg Pančea Žežovskog.

Nakon jednonedeljne potrage, Tužilaštvo je u nedelju saopštilo da je pronađeno beživotno telo devojčice, kao i 74-godišnjeg muškarca. Oboje su ubijeni.

Za ubistva je osumnjičeno pet osoba, a sumnja se da je Palevski pobegao iz zemlje. On je bivši građevinski preduzetnik, a sada politički aktivista iz Skoplja.

Bonus video: SVIREPO UBISTVO DEVOJČICE U MAKEDONIJI POTRESLO REGION! Reporter Kurira traži vezu između dva ubistva: OVO DODATNO ZABRINJAVA

03:48

SVIREPO UBISTVO DEVOJČICE U MAKEDONIJI POTRESLO REGION! Reporter Kurira traži vezu između dva ubistva: OVO DODATNO ZABRINJAVA

(Espreso/Telegraf.rs/Telma)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.