OKONČANO PRIMIRJE U POJASU GAZE! Sukobi BESNE od ranog jutra, Izrael izvodi seriju napada na ciljeve Hamasa!
Izrael, Ilustracija, Foto: AP Photo Fatima Shbair

TENZIJE RASTU

OKONČANO PRIMIRJE U POJASU GAZE! Sukobi BESNE od ranog jutra, Izrael izvodi seriju napada na ciljeve Hamasa!

Nijedna strana nije najavila produženje primirja

Objavljeno: 07:20h

Izraelska vojska saopštila je danas da je obnovila borbena dejstva protiv Hamasa u Pojasu Gaze i da njeni avioni izvode seriju vazdušnih napada na ciljeve te militantne grupe.

Izraelska vojska tvrdi da je Hamas prekršio uslove privremenog primirja i da je ispalio raketu prema izraelskoj teritoriji neposredno pred isticanje primirja jutros u šest sati po lokalnom vremenu.

Vojska je potom navela da njeni borbeni avioni izvode talas vazdušnih napada na ciljeve Hamasa u Pojasu Gaze i da će uskoro objaviti detalje o tim napadima.

Prethodno je izraelska vojska saopštila da je presrela raketu lansiranu iz Gaze rano jutros nakon što su se aktivirale sirene za vazdušni napad u izraelskim zajednicama, preneo je Rojters.

Izraelska javna televizija Kan navela je da je to prvi napad na Izrael otkako je počelo primirje sa Hamasom 24. novembra.

Nekoliko eksplozija i pucnjava čule su se rano jutros u severnoj Gazi, javila je novinska agencija Šehab za koju se smatra da je bliska Hamasu.

Drugi mediji povezani sa Hamasom javili su da dronovi preleću iznad grada Gaze.

Nijedna strana nije najavila produženje primirja.

Nije bilo komentara Hamasa, niti preuzimanja odgovornosti za lansiranje rakete, preneo je „Gardijan“.

Sedmodnevno primirje između Izraela i Hamasa isteklo je jutros, a u četvrtak razmenjeno je osam talaca za 30 palestinskih zatvorenika i ušlo je više humanitarne pomoći u Pojas Gaze.

Bonus video:

07:57

POČELI STE RAT- ZNALI STE POSLEDICE Avram Izrael surov: Vlada kult smrti! Znamo da države u susedstvu neće primiti Palestince

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.