OVO JE TEŽAK, GORAK I BOLAN UDARAC! Čuveni proizvođač guma u KRIZI? Bez posla ostaje 1.500 ljudi...
Gume, Foto: RINA

I ONI DOTAKLI DNO

OVO JE TEŽAK, GORAK I BOLAN UDARAC! Čuveni proizvođač guma u KRIZI? Bez posla ostaje 1.500 ljudi...

Poznati proizvođač guma želi da otpusti oko 1.500 radnika u fabrikama u tri grada Nemačke

Objavljeno:

Francuski proizvođač guma Michelin želi da otpusti oko 1.500 radnika u fabrikama u Homburgu, Triru i Karlsrueu. Samo u Sarlandu je pogođeno 840 radnih mesta.

Gradonačelnik Homburga Majkl Forster (CDU) ljut je zbog planiranog smanjenja radnih mesta u kompaniji Michelin. Forster je rekao da su "Mišelinovi" planovi "razočaravajući i razorni".

- Ovo je težak, gorak i bolan udarac. Pre svega, naravno, za zaposlene koje je pogodila ova egzistencijalna vest. Iza svakog pojedinca stoji sudbina. Planove je napravio svaki pojedinac, porodice koje su uključene, rekao je Forster, ljut zbog odluke sedišta kompanije u Klermon Feranu u Francuskoj.

Gradonačelnik Homburga otovoreno je govorio o nemoći političara kada su u pitanju korporativne odluke koje utiču na sudbinu tolikog broja ljudi. Ljuti se što „svi mi – bez obzira na partiju i boju – nemamo baš šanse i nismo imali priliku da nešto usmerimo u drugom pravcu”.

Odmah nakon što su se proširile prve glasine o otpuštanju radnika, sam Forster, kao i dva poslanika Bundestaga, Esra Limbaher (SPD) i Markus Ul (CDU), intenzivirali su lični kontakt sa direktorom fabrike Berndom Laniusom.

Prema Forsteru, lokacija u Homburgu je u prošlosti uvek bila otvorena za Mišelinove probleme i omogućila je mnoge stvari koje su donele novac u kasu kompanije.

- Nažalost, ovo je vrlo često jednosmerna ulica u smislu investicija i sigurnosti posla, rekao je gradonačelnik Homburga, koji sada takođe želi da preispita uključivanje grada Homburga u Međunarodnu mrežu Michelinovih gradova (INMC)

- Sada, naravno, moramo da vidimo u kojoj meri cela stvar još uvek ima smisla sa naše tačke gledišta. Možda bi jednostavno bilo zgodno poslati signal sedištu kompanije. To dugujemo ljudima koji su sada ostali bez ičega!, zaključio je Forster.

Bonus video:

01:16

DA LI BANKROT TRI AMERIČKE BANKE MOŽE DA SE ODRAZI NA NAS?! Stručnjaci upozoravaju: Švajcarska je već osetila stromglave posledice

(Espreso/ Fenix Magazin/ M.D.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.