Kina pozdravlja sve napore za ublažavanje tenzija u Gazi
Foto: Kineski radio Internacional

POGLEDAJTE!

Kina pozdravlja sve napore za ublažavanje tenzija u Gazi

Treba da se ohrabruju svi koraci ka miru, bez obzira koliko su oni mali

Objavljeno:

Kina pozdravlja sve napore koji su uloženi u ostvarenje prekida vatre i ublažavanje tenzija u Gazi, izjavio je juče portparol Ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin kada je perokomentarisao sukob između Palestine i Izraela.

Izrael i Hamas su oslobodile tri grupe zarobljenika otkada su postigli sporazum o prekidu vatre, podsetio je Vang na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Pekingu.

"Treba da se ohrabruju svi koraci ka miru, bez obzira koliko su oni mali. Treba da se na sve moguće načine zaštite civili, bez obzira koliko je taj zadatak težak," rekao je portparol. Napomenuvši da su sukobi između Palestine i Izraela trajali više od 50 dana, što je dovelo do ogromnih žrtava i ozbiljne humanitarne krize, Vang je ukazao da nasilje ne može doneti pravu bezbednost, dok upotreba sile ne može doneti trajni mir.

Vang je izjavio da Kina pozdravlja sve napore koji pomažu u postizanju prekida vatre i deeskalaciji situacije.

On je pozvao sukobljene strane da s ozbiljnošću sprovede Rezoluciju 2712 Saveta bezbednosti UN-a i rezoluciju koju je usvojila Generalna skupština UN-a na njenoj vanrednoj sesiji, da zajedno i efikasno sprovode privremeni sporazum o prekidu vatre i da stvore mogućnosti za njegovo produžavanje, kako bi ostvarile istinski i trajni prekid vatre.

(Espreso/kineska medisja grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.