KO JE ZAISTA "NAJTUŽNIJA PRINCEZA"? Imala je BLISTAVU KARIJERU, a onda je OVAJ događaj sve PROMENIO, od tada...
Princeza Šarlin, Foto: Profimedia

biografija

KO JE ZAISTA "NAJTUŽNIJA PRINCEZA"? Imala je BLISTAVU KARIJERU, a onda je OVAJ događaj sve PROMENIO, od tada...

Princeza Šarlin svojom biografijom i dalje privlači oko javnosti

Objavljeno:

Monako je, pored svojih znamenitosti, poznat po jednoj veoma zanimljivoj prvoj dami - princezi Šarlin.

Ova princeza često privlači pažnju javnosti svojim elegantnim stilom i angažmanom u humanitarnim radnjama. Ipak, njen život pre nego što se pridružila kraljevskoj porodici, krije razne zanimljivosti o njoj.

Rođena je 25. januara 1978. godine u Zimbabveu i pre nego što ju je svet nazvao princezom, Šarlin Vištok je imala velike ushpehe u Južnoj Africi.

Princeza Šarlin
Princeza Šarlinfoto: Profimedija

Porodica Vitštok je nemačkog porekla, a njeni pra-pra-prababa i deda Martin Gotlib Vittoki njegova supruga Johana Luiz Vitštok emigrirali su u Južnu Afriku iz pomeranskog sela Zerentin u severnoj Nemačkoj 1866. U Južnoj Africi, Vitstokovi su radili kao ručni radnici i bezuspešno su tražili dijamante. Godine 2014. princeza je dobila sertifikat koji je potvrdio njeno irsko poreklo.

Princeza Šarlin ima dva mlađa brata. Geret je biznismen kafea u Monaku, dok je Šon biznismena za promocije i događaje u Južnoj Africi.

Porodica se preselila u Južnu Afriku 1989. godine, kada je Šarlin imala 12 godina. Pohađala je osnovnu školu u Benoniju, blizu Johanesburga, od 1988. do 1991. godine. Njen talenat za plivanje je prepoznat od kako je bila mala, a o tome da je bila izvrsna u tome, svedoči i to što je predstavljala Južnu Afriku na Olimpijskim igrama uoči leta 2000. godine. Iste godine kada se predstavljala na Olimpijskim igrama, žiivot joj je priredio poznanstvo, koje je promenilo sve, piše "Wikipedia.org".

Princeza Šarlin
Princeza Šarlinfoto: Profimedia

Upoznaje princa Alberta Drugog, koji je od nje stariji 20 godina. Sa njim se javno pojavljuje 2006. godine i tada je javnost ostala u čudu. Mnogi su komentarisali njihovu razliku u godinama, ali bi ubrzo zaboravili kada bi ih videli zajedno.

Šarlin se udala za princa od Monaka, u julu 2011. godine, na raskošnoj ceremoniji koja je privukla pažnju širom sveta. Njihovo venčanje je bilo spektakularno, a Šarlin je zračila elegancijom u svojoj venčanici, koju su svi komentarisali. Kao princeza, Šarlin se posvetila brojnim humanitarnim inicijativama. Aktivno podržava rad raznih dobrotvornih organizacija, posebno onih koje se bave problematikom dece i sporta. Njena strast prema sportu i fizičkoj aktivnosti ogleda se u podršci projektima koji promovišu zdrav način života i sportsku izvrsnost.

Plava kratka kosa, plave oči i humanitaran rad, bili su razlozi zašto su je pored "Princeza vode", nazivali i "Druga lejdi Di".

Princeza Šarlin
Princeza Šarlinfoto: Profimedia

Princeza Šarlin takođe igra važnu ulogu u očuvanju kulturnog nasleđa Monaka. Učestvuje u raznim društvenim događajima i manifestacijama koje promovišu umetnost, kulturu i tradiciju kneževine.

Pored javnih dužnosti, princeza Šarlin je poznata po brižnom vaspitanju dvoje dece, blizanaca Žaka i Gabrijele. Njen porodični život je često predmet medijske pažnje, ali Šarlin se trudi da svoju porodicu zadrži što je više moguće za sebe.

Princeza od Monaka, Šarlin, ostavlja snažan utisak kao posvećena humanitarka, majka i supruga. Njen doprinos društvu i podrška raznim ciljevima čine je važnom figurom unutar i van kneževine.

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

(Espreso/ Ona.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.