PROPALESTINSKI AKTIVISTI OBJAVILI JEZIVU MAPU: Na njoj su iscrtali METE
Najnovija vest, Foto: EPA-EFE ATEF SAFADI

NAJNOVIJA VEST

PROPALESTINSKI AKTIVISTI OBJAVILI JEZIVU MAPU: Na njoj su iscrtali METE

Svaka od lokacija na ovoj mapi odražava lokaciju kancelarije neprijatelja kako palestinskog naroda, tako i kolonizovanog naroda širom sveta

Objavljeno:

Propalestinska aktivistička grupa objavila je zastrašujuću mapu firmi, novinskih redakcija i znamenitosti u Njujorku i pozvala na "direktnu akciju" kako bi se "globalizovala intifada" (uobičajeni naziv za ustanke Palestinaca protiv Izraela, op. aut.).

Osim na redakcije, Within Our Lifetime, koji sebe opisuje kao organizaciju zajednice koju predvode Palestinci, takođe je pozvao sledbenike da napadnu kancelarije tehnoloških kompanija.

"Svaka od lokacija na ovoj mapi odražava lokaciju kancelarije neprijatelja kako palestinskog naroda, tako i kolonizovanog naroda širom sveta. Danas i šire, ove lokacije će biti mesta za narodnu mobilizaciju u odbranu našeg naroda“, navodi se u postu.

"Neka ova mapa posluži kao poziv za svaku borbu da deluje u interesu. Dok to radimo, podižemo naše borbe i oslobađamo Palestinu od reke do mora“, navodi se u postu i ponavlja mantra Palestinske oslobodilačke organizacije koju je usvojio Hamas i koja poziva na iskorenjivanje Izraela.

Kontroverzni post je u međuvremenu obrisan, piše NY Post.

"Kao što je gradonačelnik Adams više puta rekao, mržnji nije mesto u našem gradu“, rekao je portparol Gradske kuće i dodao da se stalno pratre kanali kako bi se identifikovale sve potencijalne pretnje Njujorku.

"Policija Njujorka je svesna objave na društvenim mrežama koja poziva na direktnu akciju prema nekoliko institucija u gradu i raspoređuje resurse za zaštitu javne bezbednosti na ovim lokacijama. Ali da budemo jasni, pretnje preduzećima i organizacijama i nazivanje njih „eprijateljem je upravo ona vrsta retorike mržnje koja nastoji da podeli Njujorčane, ali to neće uspeti, jer smo mi bolji od toga", rekao je portparol.

Grupa, koja ima više od 120.000 pratilaca na Instagramu, nije precizirala zašto bi lokacije trebalo da budu ciljane, niti kakve akcije treba preduzeti, ali su njujorški zvaničnici osudili mapu.

Iz policije su potvrdili da su upoznati da se na mrežama delila ova uznemirujuća mapa.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.