IZRAELSKI PREMIJER MODA DA IDE: Lapidu dojadio Netanijahu, OBRUŠIO se na njega kao NIKAD DO SAD
Jair Lapid, Foto: EPA-EFE/ATEF SAFADI

palestina i izrael

IZRAELSKI PREMIJER MODA DA IDE: Lapidu dojadio Netanijahu, OBRUŠIO se na njega kao NIKAD DO SAD

Lapid se izjasnio o svojoj ideji o Netanijahu

Objavljeno:

Izraelski glavni opozicioni lider Jair Lapid pozvao je danas premijera Benjamina Netanijahua da podnese ostavku zbog, kako je ocenio, lošeg postupanja vlade u ratu protiv palestinskog Hamasa.

Lapid je rekao da želi stvaranje „nacionalne rekonstrukcione vlade“, koju bi mogla da vodi Netanijahuova partija Likud, ali da je važno da Netanijahu ode, preneo je BBC.

Lapid je na platformi X (Tviter) naveo da su izraelska vojska i javnost pokazali otpor nakon smrtonosnog upada Hamasa na jug Izraela 7. oktobra, ali da je u svemu „najslabija karika vlada, a posebno premijer“.

Benjamin Netanijahu
Benjamin Netanijahufoto: EPA-EFE/ABIR SULTAN / POOL

Čujem priče da sada nije pravo vreme (za promenu). Čekali smo 40 dana, nema više vremena. Ono što nam odmah treba je vlada koja će se baviti ni sa čim drugim, nego bezbednošću i ekonomijom“, poručio je Lapid.

Lapid se nije priključio izraelskoj ratnoj vladi oformljenoj nakon 7. oktobra, za razliku od drugog opozicionara Benija Ganca.

Bonus video:

01:06

IZRAEL NE MOŽE DA REŠIM PROBLEM TUNELA, OSIM SPECIJALNIM ORUŽJEM! Antić: U planu je proširenje rata ka Libanu, Siriji i Iranu?!

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.