PRVI MEKSIČKI NEBINARNI SUDIJA PRONAĐEN MRTAV U KUĆI! Pored njega bilo još jedno TELO, jedna stvar ostaje MISTERIJA
Foto: EPA-EFE/ISAAC ESQUIVEL

UŽAS

PRVI MEKSIČKI NEBINARNI SUDIJA PRONAĐEN MRTAV U KUĆI! Pored njega bilo još jedno TELO, jedna stvar ostaje MISTERIJA

Nebinaran je termin koji se koristi za ljude koji ne osećaju da se uklapaju u tradicionalne kategorije muškog ili ženskog pola

Objavljeno:

Prvi meksički otvoreno nebinarni sudija i istaknuti LGBTQ aktivista Hesus Osijel Bena pronađen je mrtav u svojoj kući. Vlasti su juče pronašle telo sudije u gradu Agvaskalientes, zajedno s telom druge osobe. Nebinaran je termin koji se koristi za ljude koji ne osećaju da se uklapaju u tradicionalne kategorije muškog ili ženskog pola. Osobe koje se smatraju nebinarnima često korsite neutralne zamenice poput "oni", umesto "ona" ili "on".

Lokalni mediji identifikovali su drugu osobu kao Beninog partnera. Ministarka bezbedenosti Rosa Isela Rodrigez rekla je da nije jasno „da li se radi o ubistvu ili nekoj vrsti nesreće“. Prema saopštenju Tužilaštva, nije bilo znakova provale u objekt. U kući je pronađen oštar predmet, tako da preliminarni nalazi upućuju na to da bi moglo da se radi o incidentu lične prirode, prenosi Index.hr.

„Ja sam nebinarna osoba, ne vidim sebe ni kao ženu ni kao muškarca“

Grupa za prava LGBTQ osoba, Letra S, pozvala je lokalne vlasti da istraže smrt temeljno i bez predrasuda. Alehandro Brito, direktor grupe, kazao je da je Bena primio puno poruka mržnje i da su mu pretili nasiljem i smrću.

Bena (38) je imenovan sudijom državnog izbornog suda u Agvaskalientesu u oktobru 2022. Bio je prva nebinarna osoba u Latinskoj Americi na toj poziciji. U junu mu je izdata rodno neutralni pasoš. „Ja sam nebinarna osoba, ne vidim sebe ni kao ženu ni kao muškarca. To je identitet, moj je i za mene, ni za koga drugog“, napisao je Bena u junu na društvenim mrežama.

Bonus video:

01:10

KO SU PROFLAJERI I DA LI MOGU SPREČITI UBISTVO?

(Espreso/ Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.