KRALJ ČARLS SLAVI ROĐENDAN, A OVA BIZARNA "GREŠKA" OTKRIVA NAJVEĆU TAJNU BRAKA SA DAJANOM: Sve skandal do skandala!
Kralj Čarls III, Foto: Profimedia

zanimljivosti iz biografije

KRALJ ČARLS SLAVI ROĐENDAN, A OVA BIZARNA "GREŠKA" OTKRIVA NAJVEĆU TAJNU BRAKA SA DAJANOM: Sve skandal do skandala!

Biografija kralja Čarlsa III nije sama po sebi zanimljiva, dok se ne pogledaju neobične priče

Objavljeno:

Kralj Čarls III rođen je 14. novembra 1948. godine.

Naslednik kraljice Elizabete II je krunisan 6. maja 2023. godine i sada već šest meseci obavlja dužnost kralja Ujedinjenog Kraljevstva i četrnaest drugih krunskih zemalja Komonvelta.

Kralj Čarls III i Kamila
Kralj Čarls III i Kamilafoto: Profimedia/Oli SCARFF

Bez obzira što je tek od skora postao kralj, Čarls III je decenijama u žiži javnosti zbog različitih navodnih skandala, a pre svega zbog svog braka sa princezom Dajanom, svojevrsnom zvezdom koja je nastradala u saobraćajnoj nesreći.

Neobične priče, skandali i bizarni detalji života kralja Čarlsa III

  • Ime kralja

Do samog stupanja na presto Čarls III se nije izjašnjavao o tome kakvo će mu biti kraljevsko ime, ali na kraju je izabrao sadašnje unatoč činjenici da su Čalrs I i Čarls II imali vrlo turbulentnu vladavinu zbog koje su vrlo kritikovani.

Kralj Čarls III
Kralj Čarls IIIfoto: Ian Vogler / MirrorPix / Profimedia

Zanimljivo je da je Čarlsov deda kralj Džordž VI pre krunisanja bio princ Albert. Naime, u lozi kraljevske porodice dozvoljeno je menjanje imena kada se stupi na presto.

  • Plišani meda

No, najzanimljivija činjenica, prema mišljenju javnosti, iz života kralja Čarlsa III pored braka sa princezom Dajanom jeste neobična, pomalo bizarna priča iz detinjstva britanskog monarha.

Naime, Majkl Foset, nekadašnji najpouzdaniji dvorski batler, bio je zadužen za brigu o plišanom medvedu, koji je bio omiljena igračka Čarlsu III u detinjstvu. Sve bi bilo u redu, da navodno tu brigu o igrački batler nije imao na svojim plećima u trenutku kada je Čarls bio u četrdesetim godinama.

Kralj Čarls III u mladosti
Kralj Čarls III u mladostifoto: Printscreen/Youtube/ The Royal Family Channel

Potom, pomenuti batler tvrdi da svaki put kada bi se igračka oštetila, bivša kraljevska dadilja Mejbel Anderson morala je da se "vrati iz penzije" i sredi oštećenog plišanog medu. Tako je Anderson, navodno, bila jedina osoba kojoj je bilo dopušteno da približi iglu i konac medvediću tadašnjeg princa.

  • Fotografije Čarlsa i Dajane

Što se samog odnosa sa princezom Dajanom tiče, postoji bezbroj špekulacija, ali jedna sitnica je definitivno zainteresovala javnost više nego druge - ne računajući tragičnu smrt Čarlsove bivše supruge.

Fotografije tadašnjeg princa Čarlsa i princeze Dajane treba da prikaže romantičan trenutak skladnog braka, ali ona je u stvari u potpunosti lažna!

Pritom, akcenat nije na "lažnoj ljubavi" već na činjenici da su Čarls i Dajana bili iste visine! Tačno 178 centimetara! Ipak, prema fotografijama Čarlsa i Dajane nemoguće je to zaključiti ili pretpostaviti.

Na svim zvaničnim fotografijama Dajana je skoro “za glavu” prikazana niža od supruga, što govori o taštini sadašnjeg kralja.

Bonus video:

03:42

Šta je Čarls rekao Vilijamu u trenutku kada ga je prestolonaslednik poljubio?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.