Rezultati prvog kruga glasanja: MAKRON VODI u trci za predsednika Francuske, PREŠIŠAO MARIN LE PEN!
Foto: Reuters

i dalje u prednosti

Rezultati prvog kruga glasanja: MAKRON VODI u trci za predsednika Francuske, PREŠIŠAO MARIN LE PEN!

Konačni rezultati glasanja pokazuju da je kandidat za predsednika Francuske Emanuel Makron ostao u prednosti nad drugoplasiranom Marin Le Pen
Objavljeno: 11:15h

Nezavisni centristički kandidat za predsednika Francuske Emanuel Makron osvojio je 24,01 odsto glasova u prvom krugu predsedničkih izbora koji je održan u nedelju, pokazuju konačni rezultati glasanja koje je objavilo francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

foto: Fonetap

Kandidatkinja krajnje desnice Marin Le Pen, koja je kao drugoplasirana ušla u drugi krug glasanja u kojem će se, 7. maja, suočiti s Makronom, u prvom krugu osvojila je 21,30 odsto glasova, prenosi Rojters.

AMERIKU ĆEMO ZBRISATI SA LICA ZEMLJE! Severna Koreja upozorava! Da li je Treći svetski rat na pomolu?

Konzervativni kandidat desnog centra Fransoa Fijon dobio je 20,01 odsto glasova, dok je kandidatu radikalne levice Žan-Lik Melanšonu pripalo 19,58 odsto glasova.

foto: Reuters

Socijalista Benoa Amon osvojio je 6,36 odsto glasova, a nacionalista Nikola Dipon-Enjan 4,70 odsto glasova.

Među predstavnicima manjih partija, Žan Lazal dobio je 1,21 odsto glasova, Filip Putu 1,09 odsto, a Fransoa Aslino 0,92 odsto glasova, dok je Natali Arto zadobila poverenje 0,64 odsto francuskih birača, a Žak Šeminad 0,18 odsto glasača.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.