SVET NA IVICI RATA: Tramp će udariti na Kima najmoćnijim oružjem koje ima! (VIDEO)
Foto: Reuters

produbljenje pretnji

SVET NA IVICI RATA: Tramp će udariti na Kima najmoćnijim oružjem koje ima! (VIDEO)

Lider severne koreje preti SAD, a odgovor ne izostaje.
Objavljeno:

- Sada kad imamo moćnu nuklearnu energiju da se zaštitimo od američke nuklearne pretnje, odgovorićemo bez imalo ustručavanja sa punom ratnom opremom, u našem stilu nuklearnog napada, i izaćićemo kao pobednici u konačnoj bici sa SAD.

AMERIKU ĆEMO ZBRISATI SA LICA ZEMLJE! Severna Koreja upozorava! Da li je Treći svetski rat na pomolu?

Ovo je samo jedna od nedavnih izjava Ministarstva unutrašnjih poslova Severne Koreje, a tenzije i dalje rastu oko raketnih testiranja i nuklearnog programa, piše Independent u svojoj analizi.

Kako objavljuje list vladajuće radničke partije, zemlja je spremnai za borbu i da pokori američki nuklearni pogon nosača aviona sa samo jednim napadom i upoređuju ga sa “džinovskom životinjom”. Na zvaničnom veb sajtu Severne Koreje pojavilo se i upozorenje da će Pjongjang "zbrisati" SAD ukoliko Vašington započne rat na Korejskom poluostrvu.

Donald Tramp je takođe uputio teške pretnje, govoreći da će ukoliko Kina nije u stanju da obuzda svog saveznika, poslati ratne brodove u region. Njegova naređenja da se najmoćnijom nenuklearnom bombom (Majkom svih bombi) uništi sistem pećina koji je koristila Islamska država u Avganistanu, i pre toga napad na vazdušnu bazu u Siriji, tumače se upravo kao upozorenje Pjongjangu.

Ali postavlja se pitanje da li je Tramp spreman da preuzme iste korake i kada je u pitanju Severna Koreja i suprotstavi se opasnosti od mogućeg nuklearnog napada.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.