KAKAV ŠAMAR ZELENSKOM, PUŠIĆE SE DANIMA NAKON ONOGA ŠTO JE ORBAN REKAO: Viktor nikad ŽEŠĆI, sve će da mu ZABIBERI
Viktor Orban i Volodimir Zelenski, Foto: EPA-EFE/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE, EPA-EFE/IAN LANGSDON

au!

KAKAV ŠAMAR ZELENSKOM, PUŠIĆE SE DANIMA NAKON ONOGA ŠTO JE ORBAN REKAO: Viktor nikad ŽEŠĆI, sve će da mu ZABIBERI

Orbanova Vlada je odbila da Ukrajini pošalje oružje kako bi se suprotstavila ruskoj invaziji i preti da će staviti veto na pakete finansijske pomoći EU Kijevu

Objavljeno:

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da ne podržava napredak u pregovorima o budućem članstvu Ukrajine u Evropskoj uniji.

"Ukrajina ni na koji način nije spremna da pregovara o svojim ambicijama da se pridruži Evropskoj uniji. Jasan stav Mađarske je da pregovori ne smeju da počnu", rekao je Orban. Mađarski lider ponovo je signalizirao da bi njegova država mogla da se ispreči ambicijama Kijeva da se pridruži bloku.

Lideri EU sredinom decembra treba da odluče da li Ukrajinu treba zvanično pozvati da započne pregovore o pridruživanju za šta je potrebna jednoglasnost svih država članica.

Viktor Orban
Viktor Orbanfoto: Profimedia

Orbanova Vlada je odbila da Ukrajini pošalje oružje kako bi se suprotstavila ruskoj invaziji i preti da će staviti veto na pakete finansijske pomoći EU Kijevu.

Takođe optužuje Ukrajinu da krši prava etničke mađarske manjine u zapadnoj Ukrajini ograničavanjem upotrebe mađarskog jezika u školama.

EU je sa druge strane zadržala isporuku finansijskih sredstava Mađarskoj jer je optužuje da krši standarde ljudskih prava.

Viktor Orban
Viktor Orbanfoto: Profimedia

Orban negira da je protivljenje Mađarske pregovorima Ukrajine o članstvu u EU povezano sa zadržanim sredstvima.

On je dodao da njegova vlada "neće prihvatiti" pritisak EU da podrži kandidaturu Ukrajine za članstvo u zamenu za oslobađanje tih sredstava.

Bonus video:

03:16

TEŽE JE BILO NE UĆI U EU, NEGO UĆI Bratina o srpskoj državnoj malenkosti: Ako ne postojite makar 1.000 godina NEMATE SAMOBITNOST

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.