AMERIKA ZABRINUTA ZBOG ODNOSA RUSIJE I OVE ZEMLJE?! Predstavljaju VELIKU PRETNJU po njih, sprema se HAOS
Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / KREMLIN POOL

ZAHUKTAVA SE

AMERIKA ZABRINUTA ZBOG ODNOSA RUSIJE I OVE ZEMLJE?! Predstavljaju VELIKU PRETNJU po njih, sprema se HAOS

Blinken je u poseti Seulu na razgovorima o Severnoj Koreji i njenoj vojnoj saradnji sa Rusijom

Objavljeno:

Američki državni sekretar Entoni Blinken (Anthony) je u poseti Južnoj Koreji gde će razgovarati sa južnokorejskim savetnikom za nacionalnu bezbednost Čo Tae-jongom o pretnji koju predstavlja Severna Koreja i njenom navodnom snabdevanju Rusije vojnom opremom i municijom, saopštio je danas Stejt dipartment.

Blinken je stigao u Seul posle sastanka Grupe sedam najbogatijih liberalnih demokratija (G7 u Japanu gde se bio sastao sa južnokorejskim predsednikom Jun Suk Julom i ministrom spoljnih poslova Park Jinom.

G7 je "snažno osudila" severnokorejsko testiranje balističkih projektila, kao i njeno navodno slanje oružja Rusiji, što je u suprotnosti sa rezolucijama Saveta bezbednosti UN.

Sastanak ministra spoljnih poslova G7
Sastanak ministra spoljnih poslova G7foto: JONATHAN ERNST / AFP / Profimedia

I pre Blinkenovog dolaska, severnokorejska zvanična novinska agencija, Korejska centralna novinska agencija (KCNS), osudila je posetu, kao i posetu američkog ministra odbrane Lojda Ostina (Lloyd Austin), koji treba da putuje u Seul sledeće nedelje, opisujući ih kao "ratne huškače".

Tenzije između dveju Koreja su na najvišem nivou u poslednjim godinama, jer je Pjongjang pojačao broj raketnih testova naoružanja dok su Južna Koreja i SAD održali zajedničke vojne vežbe.

Severna Koreja je poslednjih meseci isporučivala artiljerijske granate i drugu municiju Rusiji kako bi pomogla njene ratne napore u Ukrajini, rekli su američki i južnokorejski zvaničnici.

I Pjongjang i Moskva negirali su optužbe da Severna Koreja isporučuje Rusiji municiju.

Bonus video:

02:28

RUSIJA I IRAN IMAJU NAJVEĆE KORISTI OD RATA U IZRAELU! Đokić tvrdi: Americi ovaj sukob ne odgovara ZBOG OVOGA

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.