TRAMP NA IGLAMA! Samo što nije POČELO, a bivšem američkom predsedniku TREBAĆE VELIKA sreća protiv OVOGA
Donald Tramp, Foto: Profimedia

problemi moćnika

TRAMP NA IGLAMA! Samo što nije POČELO, a bivšem američkom predsedniku TREBAĆE VELIKA sreća protiv OVOGA

Donald Tramo se brani od optužbi da je lažiranjem uvećao vrednost svoje imovine

Objavljeno:

Donald Tramp stigao je jutros po lokalnom vremenu u zgradu suda na njujorškom Menhetnu, u iščekivanju svedočenja na suđenju zbog navodne finansijske prevare.

Bivši predsednik SAD i vodeći republikanski predsednički kandidat za izbore za ulazak u Belu kuću naredne godine, u tom postupku brani se od optužbi da je lažiranjem uvećao vrednost svoje imovine, preneo je AP.

Tramp je ranije na društvenim mrežama objavio navode protiv sudije koji vodi slučaj i kancelarije državnog tužioca, koja je podnela tužbu.

Donald Tramp
Donald Trampfoto: Profimedia

Optužbe bi mogle ozbiljno da uzdrmaju glavni brend Trampovog poslovnog carstva i tako naškode njegovom biznisu sa nekretninama, navodi agencija.

S druge strane, njegovo pojavljivanje na sudu moglo bi da bude veoma važno kada je reč o predsedničkim izborima 2024. godine, pod uslovom da Tramp postane kandidat Republikanske stranke.

On bi tada mogao da koristi klupu za svedoke kao platformu za kampanju na putu ka povratku u Belu kuću, dok se suočava sa više krivičnih optužnica.

Tužilaštvo države Njujork, koje je pokrenulo ovaj postupak, tvrdi da je Tramp lažiranjem vrednosti imovine obmanuo zajmodavce i da je dobio bolje uslove kredita. Kako navode, on je uvećavao vrednosti svojih golf terena, stambenih zgrada i druge imovine u trenutku kada su mnogi odbijali da posluju sa njim.

Tvrdi se da je Tramp na taj način dobio 100 miliona dolara i uvećao svoje bogatstvo za ukupno dve milijarde.

Bivši američki predsednik negira optužbe, a u postupku su već svedočili Trampovi sinovi, Donald mlađi i Erik.

Protiv Donalda Trampa, koji je favorit za republikansku predsedničku nominaciju 2024. protiv, vode se još četiri krivična postupka, a sa aktuelnim sudskim procesom u Njujorku, Trampu ne preti zatvorska kazna.

Bonus video:

01:01

TRAMP JE OSVEDOČENI MRZITELJ MUSLIMANA M. Kostić: Obe strane polažu prava na božju pomoć U RATU, a od OVOGA NAJVIŠE STRAHUJU

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.