BLINKEN SLETEO U TURSKU, A ONO ŠTO JE USLEDELO... Ovo se NIKADA NIJE DESILO - sve su mu jasno STAVILI DO ZNANJA?
Entoni Blinken, Foto: Profimedia

šokantno

BLINKEN SLETEO U TURSKU, A ONO ŠTO JE USLEDELO... Ovo se NIKADA NIJE DESILO - sve su mu jasno STAVILI DO ZNANJA?

Blinkena na aerodromu u Ankari nije dočekao ni jedan visoki zvaničnik Turske

Objavljeno: 10:09h

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Entoni Blinken stigao je jutros u Ankaru, međutim, Turska nije poslala visokog zvaničnika da ga dočeka na aerodromu. Blinken je doputovao u Tursku kako bi održao sastanke sa ministrom inostranih poslova Hakanom Fidanom u vezi sa ratom u Gazi.

Međutim, prema pisanju turskih medija, dok je avion u kojem je bio Blinken sletao na aerodrom Esenboga, nijedan visoki turski zvaničnik nije otišao u susret američkom sekretaru. Ovo je prvi put da je Turska dočekala američkog sekretara bez visokog zvaničnika.

U Blinkenovoj delegaciji dobrodošlice bili su američki ambasador u Ankari Džefri Flejk, generalni direktor Ministarstva spoljnih poslova za bilateralna politička pitanja za Ameriku, ambasador Japrak Balkan i zamenik guvernera Ankare Namik Kemal Nazli.

Entoni Blinken
Entoni Blinkenfoto: EPA

Sa druge strane, građani su okačili plakate sa fotografijom Abu Ubejdea, portparola brigada Izedina Al Kasama, povezanih sa Hamasom. Fotografija se nalazi na mostu na trasi predviđenoj za odlazak do regiona gde će se Blinken sastati sa Hakanom Fidanom u Ankari, pa je neizbežno da fotografiju vidi i američki sekretar, prenosi turski portal Aksam.

Bonus video:

00:54

Rusija zabranila ulazak u zemlju za 963 Amerikanaca, među njima i Bajden i Blinken

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.