RUSIJA JE SPREMNA NA OVAJ POTEZ: Nakon izjave Fon der Lajenove, stiže ŽESTOK ODGOVOR iz Moskve
Ursula fon der Lajen, Foto: Profimedia

tenzija između eu i rusije

RUSIJA JE SPREMNA NA OVAJ POTEZ: Nakon izjave Fon der Lajenove, stiže ŽESTOK ODGOVOR iz Moskve

Rusija namerava da konfiskuje imovinu država Evropske Unije

Objavljeno:

Rusija će konfiskovati imovinu država Evropske unije koje smatra neprijateljskim ako Brisel preusmeri zamrznuta ruska sredstva u ukrajinski budžet, izjavio je danas predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.

Ursula fon der Lajen, predsednica Evropske komisije, rekla je u petak da izvršna vlast EU radi na predlogu da se deo profita zamrznute ruske državne imovine preusmeri kako bi se pomoglo Ukrajini u njenoj posleratnoj obnovi.

Volodin je rekao da će Moskva uzvratiti na način koji bi bio skup za Brisel ako EU krene protiv ruske imovine.

- Izvestan broj evropskih političara, na čelu sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, ponovo je počeo da govori o krađi zamrznutih sredstava naše zemlje za nastavak militarizacije Kijeva - rekao je Volodin.

- Takva odluka bi zahtevala simetričan odgovor Ruske Federacije. U tom slučaju biće zaplenjeno daleko više imovine koja pripada neprijateljskim zemljama nego naše zamrznute imovine u Evropi - rekao je on.

Fon der Lajenova je u petak rekla da je vrednost zamrznute ruske državne imovine 211 milijardi evra i podsetila da je blok odlučio da Rusija mora da plati obnovu Ukrajine.

Volodin je rekao da političari EU razmatraju ovaj potez "u pokušaju da zadrže svoja radna mesta i zbog loše finansijske situacije u koju su doveli svoje zemlje".

Bonus video:

03:08

RUSIJA JE JEDINI ZAŠTITNIK EVROPSKIH VREDNOSTI!! Dimitrijević: Finska shvata da je ulazak u NATO greška, Putin dobija izbore!

(Espreso/Kurir.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.