IRAN POSLAO UPOZORENJE ZBOG KOG ĆE AMERIKA ZADRHTATI: Ako se ne okonča napad Izraela na Hamas... nije NAIVNO!
Foto: EPA-EFE MOHAMMED SABER

SUKOBI BESNE

IRAN POSLAO UPOZORENJE ZBOG KOG ĆE AMERIKA ZADRHTATI: Ako se ne okonča napad Izraela na Hamas... nije NAIVNO!

Generalna skupština UN održava danas u Njujorku hitnu sednicu posvećenu sukobu u Pojasu Gaze

Objavljeno:

Iranski ministar inostranih poslova Hosein Amir-Abdolahijan upozorio je danas pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija da, ukoliko se ne bude okončao napad Izraela na Hamas, ni SAD neće biti pošteđene od rata.

Amir-Abdolahijan je istakao da ukoliko bude nastavljen, kako je naveo, „genocid“ u Gazi, ni SAD neće biti pošteđene od sukoba, preneo je Rojters.

Poručio je američkim zvaničnicima, koje je optužio da upravljaju, kako je naveo, genocidom u Gazi, da arapske zemlje nisu za širenje sukoba u regoinu, ali da ni SAD neće biti pošteđene od rata, ukoliko se nastavi sukob u Pojasu Gaze.

Generalna skupština UN održava danas u Njujorku hitnu sednicu posvećenu sukobu u Pojasu Gaze.

1 / 11 Foto: EPA MOHAMMED SABER

Sednicu pod nazivom „Ilegalne akcije Izraela u okupiranom Jerusalimu i ostatku okupirane palestinske teritorije“ sazvali su Jordan i Mauritanija, prenosi Tajms of Izrael.

U zahtevu Jordana i Mauritanije za sazivanje sednice ne pominje se Hamas, niti napadi od 7. oktobra, ali se navodi da je „opsada i vojna agresija Izrela, okupacione sile, protiv palestinskog civilnog stanovništva u Pojasu Gaze“ izazvala „bezobzirno uništavanje domova i druge civilne imovine i infrastrukture“ i dovela do „katastrofalnih humanitarnih uslova“, rizikujući da dođe do dodatne opasne destabilizacije situacije, ugrožavajući živote civila i međunarodni mir i bezbednost.

Bonus video:

01:43

HAMAS JE 2 GODINE SKLADIŠTIO 5.000 RAKETA, A IZRAEL NIŠTA NIJE OTKRIO! Pandurević tvrdi: Operacija napada nije bila složena

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.