SUPRUGA KATARSKOG ŠEIKA IZUVA KAKO IZGLEDA, A KAD ČUJETE KOLIKO GODINA IMA... Da li je realno da je OVAKO DOBRA?
Moza bint Naser Al-Misned, Foto: EPA/HARISH TYAGI

BOGINJA!

SUPRUGA KATARSKOG ŠEIKA IZUVA KAKO IZGLEDA, A KAD ČUJETE KOLIKO GODINA IMA... Da li je realno da je OVAKO DOBRA?

Moza je ćerka Nasera ​​bin Abdulaha Al-Missneda, poznatog opozicionog aktiviste i bivšeg šefa Al Muhanada konfederacije Bani Hadžera

Objavljeno: 14:16h

Šeika Moza bint Naser Al-Misned je jedna od tri supruge šeika Hamada bin Kalife Al Tanija, bivšeg emira Države Katar. Ona je suosnivač i predsednik Katarske fondacije.

Moza je ćerka Nasera ​​bin Abdulaha Al-Missneda, poznatog opozicionog aktiviste i bivšeg šefa Al Muhanada konfederacije Bani Hadžera.

Nakon što je pušten iz zatvora zbog svojih političkih aktivnosti i kao čin prkosa politici svrgnutog bivšeg emira Ahmada bin Ali Al Tanija, Naser bin Abdulah je odveo ceo klan Al Muhanada u samonametnuto izgnanstvo u Kuvajt 1964. godine.

Naser vratio se u Katar sa svojom užom porodicom 1977. godine, godine u kojoj se njegova ćerka Moza udala za Hamada bin Kalifu Al Tanija kada je on bio naslednik Katara.

Diplomirala je sociologiju na Univerzitetu u Kataru 1986. godine, a magistrirala javnu politiku u islamu na Univerzitetu Hamad Bin Khalifa.

Nagrađena je počasnim doktorom humanističkih književnosti sa "Virginia Commonwealt University" 2003. godine. Takođe ima počasni doktorat na "Texas A&M", " Carnegie Mellon","Imperial College London", i "Georgetown University School of Foreign Service".

Moza bint Naser je rođena 8. avgusta 1959. godine, što znači da je ove godine napunila 64.

Majka je sedmoro dece, baka nekoliko unučića, supruga katarskog emira i žena koja je zavidan primer elegancije i stila.

Nekoliko puta je istakla kako su za nju od svih titula najvažnija titula majke njenoj deci, a ima petoricu sinova i dve ćerke.

Katarski emir pored nje ima još dve žene, ali Moza se ističe kao najobrazovanija, ne samo u njihovom domu, već i u čitavom arapskom svetu.

Moza znanje sjajno primenjuje u praksi, aktivna je u mnogim organizacijama, poput Arapske demokratske organizacije, Organizacije za obrazovanje, nauku i razvoj zajednice i raznih programa za pomoć deci, zbog čega se predstavlja i kao političarka i aktivistkinja.

Značajan je njen rad u "Katar fondaciji, kojom upravlja njen suprug, a koji je izgradio "Grad obrazovanja" u Dohi i doveo u Katar američke fakultete.

U Gazi je Moza pokrenula izgradnju niza obrazovnih institucija, a njen rad je doveo do toga da ova žena poseduje sedam počasnih doktorata.

Bonus video:

02:11

NJEGOVA BIOGRAFIJA JE ZA SVAKO POŠTOVANJE i jedan je od uticajnijih svetskih političara! KRITIKOVAO PRIŠTINU, A HVALIO SRBIJU

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.