BAJDEN POSLAO SNAŽNU PORUKU SVETU, A NETANIJAHU... Isplivali svi DETALJI, evo šta su moćnici PORUČILI IZ IZRAELA!
Bajden i Netanijahu pri sletanju američkog predsednika u Izrael, Foto: Brendan SMIALOWSKI / AFP / Profimedia

UDARNA TEMA

BAJDEN POSLAO SNAŽNU PORUKU SVETU, A NETANIJAHU... Isplivali svi DETALJI, evo šta su moćnici PORUČILI IZ IZRAELA!

Američki predsednik je naglasio da je napad palestinske militantne grupe Hamas na Izrael "brutalan, nehuman i gotovo neverovatan"

Objavljeno:

Američki predsednik Džo Bajden rekao je danas u Tel Avivu da će Sjedinjene Države nastaviti da budu uz Izrael, dok ta zemlja radi na odbrani svojih ljudi.

"Nastavićemo da radimo sa vama i partnerima širom regiona kako bismo sprečili još tragedije za nevine civile", kazao je Bajden izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu i članovima ratnog kabineta, prenosi CNN.

Američki predsednik je naglasio da je napad palestinske militantne grupe Hamas na Izrael "brutalan, nehuman i gotovo neverovatan".

Uoči sastanka, Bajden je pohvalio izraelsku vladu na tome što je ujedinjena, podsetivši da su osnivači Izraela rekli da će država biti zasnovana na "slobodi, pravdi i miru".

Dok Izrael nastoji da minimizira civilne žrtve, Hamas nastoji da maksimizira civilne žrtve, istakao je u saopštenju za javnost izraelski premijer Benjamin Netanjahu uoči sastanka sa Bajdenom.

Džo Bajden u poseti Izraelu
Džo Bajden u poseti Izraelu foto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

Hamas želi da ubije što je moguće više Izraelaca i ne obazire se na živote Palestinaca, istakao je Netanjahu, preneo je "Tajms of Izrael".

- Svakodnevno čine dvostruki ratni zločin - gađaju naše civile, dok se kriju iza svojih civila, skrivaju se među civilnim stanovništvom i koriste ih kao živi štit - naveo je Netanjahu.

Prema njegovim rečima, Hamas je odgovoran i treba da odgovara za sve civilne žrtve.

- Juče smo videli cenu ovog užasnog ratnog zločina, kada je raketa koju je ispalio palestinski terorista pogrešno ispaljena i pala na palestinsku bolnicu. Ceo svet je s pravom bio ogorčen, ali gnev treba da bude usmeren ne na Izrael, već na teroriste - poručio je Netanjahu.

Netanjahu je obećao da će Izrael nastaviti da vodi računa o civilnom stanovništvu i da će sarađivati sa SAD na tome.

Put do pobede će biti dug i težak, zaključio je Netanjahu i dodao da će "ujedinjen u cilju i sa dubokim osećajem za pravdu... Izrael pobediti".

Najnovije informacije o dešavanjima u Izraelu čitajte u našem blogu.

Bonus video:

01:59

HAMAS IMA 2 CILJA U IZRAELU! Pukovnik u penziji tvrdi: Taoci koje drže teroristi trpe STRAŠNO FIZIČKU I PSIHIČKU PRESIJU

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.