SVI MISLE DA MORAJU DA NOSE HIDŽAB, A ONE... Ovo su NAJLEPŠE žene ARAPSKIH ŠEIKA, u 60. izgledaju kao DEVOJČICE!
Hidžab, Foto: Rouzbeh Fouladi / Zuma Press / Profimedia

NEĆETE MOĆI DA SKINETE POGLED...

SVI MISLE DA MORAJU DA NOSE HIDŽAB, A ONE... Ovo su NAJLEPŠE žene ARAPSKIH ŠEIKA, u 60. izgledaju kao DEVOJČICE!

Mnogi se pitaju kako žive najlepše žene arapskih šeika, a one se kupaju u luksuzu...

Objavljeno: 13:00h

Mnogi očekuju da su slavne lepotice sa Istoka u secni konzervativnih načela koja su karakteristična za to podneblje, a upravo te princeze su srušile sve predrasude i tabue motivišući tamošnje žene da se odvaže i od svog života naprave nešto.

Ovo su žene koje spajaju tradicionalno i moderno. Burku nose na moderan način, a luksuz u kojem žive pruža im slobodu o kojoj mnogi maštaju. One očaravaju stilom, neverovatnom spoljašnjošću i svojim novim interesantnim aktivnostima.

Moza bint Naser ima 63 godine, majka je sedmoro dece, baka nekoliko unučića, supruga katarskog emira i žena koja je ozbiljan primer elegancije i stila. Pored nje, katarski emir ima još dve žene, ali Monzah se ističe kao najobrazovanija, ne samo u njihovoj kući, već i u čitavom arapskom svetu.

Ona je nekoliko puta istakla kako su za nju od svih titula najvažnija titula majke njenoj deci, a ima petoricu sinova i dve ćerke.

Mozah znanje sjajno primenjuje u praksi, aktivna je u mnogim organizacijama, poput Arapske demokratske organizacije, Organizacije za obrazovanje, nauku i razvoj zajednice i raznih programa za pomoć deci, zbog čega se predstavlja i kao političarka i aktivistkinja.

Značajan je njen rad u "Katar fondaciji, kojom upravlja njen suprug, a koji je izgradio "Grad obrazovanja" u Dohi i doveo u Katar američke fakultete. U Gazi je Moza pokrenula izgradnju niza obrazovnih institucija, a njen rad je doveo do toga da ova žena poseduje sedam počasnih doktorata. Mozah supruga često prati na njegovim službenim putovanjima.

Ranija el Abdulah

Kraljica Jordana, žena kralja Abdulaha II i majka naslednika prestola, princa Huseina. Jordanska kraljica važi za jednu od najpoznatijih žena u arapskom svetu. Aktivno se bori za ženska prava, koja uključuju ekonomsku nezavisnost, poštovanje, donošenje odluka i mnoge druge stvari koje su ženama u arapskom svetu onemogućene.

Osim što je aktivna i poznata na političkoj sceni, Ranija neretko privlači pažnju svojim neprevaziđenim stilom.

Ranija je pohađala privatnu školu Nju Ingliš u Kuvajtu, da bi 1987. započela obrazovanje na američkom fakultetu u Kairu, na kojem je studirala ekonomiju i informatiku. 1991. godine je diplomirala, a magistarske studije je nastavila u Švajcarskoj.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Dina Abdulaziz el Saud

Dina Abdulaziz Al Saud je princeza Saudijske Arabije koja ne nosi burku ni hidžab. Ona je moderna princeza koja nosi kratku kosu i još kraću suknju, iako je udata i ima decu. Njen narod je smatra vulgarnom jer je odlučila da neguje evropski stil oblačenja.

Dina je postala glavni urednik časopisa Vogue Arabia 2016. godine. Bez obzira na svoju ljubav prema modnoj industriji, princeza obožava da provodi vreme sa svojom porodicom i da vaspitava svoje troje dece. Princeza ima vrlo razvijen modni biznis, otvorila je pregršt sopstvenih butika i često je prisutna na svetskim modnim revijama.

Amira at-Tavil

Amira je bivša supruga princa Alvalida ibn Talala. Par se razveo 2013. (ne zna se iz kog razloga). Upoznali su se kada je ona intervjuisala Alvalida za školske novine, a nakon nekog vremena su se venčali. Amira je diplomirala na univerzitetu u Sjedinjenim Državama sa diplomom poslovne administracije.

Ona je prva saudijska princeza koja je javno odbila da nosi tradicionalnu arapsku haljinu u javnosti, a zalagala se u američkim medijima za prava žena iz Saudijske Arabije da voze. Smatra se jednom od najlepših predstavnica Istoka, uključena je u humanitarne akcije i dobrotvorne projekte širom sveta.

Haja bint el Husein

Princeza Haja je druga supruga sadašnjeg vladara Dubaija, šeika Mohameda bin Rašida Al Maktuma, a takođe i sestra jordanskog kralja Abdulaha II. Par je u braku 15 godina, imaju ćerku i sina. Haja ima evropsko obrazovanje, zna nekoliko jezika, uključujući ruski.

Njena strast je konjički sport, osvojila je nekoliko međunarodnih takmičenja, učestvovala na Olimpijskim igrama. Haja je socijalno angažovana, posećuje društvene događaje u prelepim odevnim kombinacijama i unapređuje svoj projekat - fond za borbu protiv gladi u svom rodnom Jordanu.

Lala Salma

Supruga kralja Maroka, Muhameda IV. Ova riđokosa lepotica je prva od žena marokanskih kraljeva koja je prestala da pokriva lice i može se pohvaliti savremenom profesijom – inženjer informacionih sistema.

Fatima Kulsum Zohar

Kraljica Saudijske Arabije, voli svoj lični život da drži u tajnosti. Retko se pojavljuje u javnosti, ali je neko vreme vodila fejsbuk stranicu, čime je mnoge iznenadila.

Fatima je rešila da poštuje tradiciju, a ne da ide u korak sa vremenom, kao većina istočnih lepotica.

Maita bint Muhamed Ben Rašid el Maktum

Ćerka šeika Dubaija, Muhameda Ibn Rašida el Maktuma. Ova devojka, ne samo da se bavi sportom, već je i kapiten nacionalnog karate tima UAE.

Maita može da se pohvali, ne samo upečatljivim sportskim dostignućima, nego i brojnim navijačima.

Dana el Kalifa

Princeza koja se bavi modom. Dana vodi blog, The Ovredressed, a i prava je instagram zvezda.

Ona poražava svojom smelošću i nadahnjuje hiljade devojaka iz celog sveta da budu ono što jesu.

(Espreso/ Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.