ANGAŽOVAN DODATNI AVION: Boeing 737 nije mogao da poveze SUMO RVAČE!
Avion, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO!

ANGAŽOVAN DODATNI AVION: Boeing 737 nije mogao da poveze SUMO RVAČE!

Dodatni letovi su angažovani i da vrate sumo rvače kućama, nakon što je turnir završen u nedelju, naveli su japanski mediji

Objavljeno:

Japanski avioprevoznikJapan Air Lines (JAL) morao je da angažuje dodatni avion zbog - sumo rvača! Naime, pojavila bojazan da bi moglo da dođe do prekoračenja zakonima propisane težine koju predviđena letelica može da ponese.

Planirano je bilo da sumo rvači putuju avionom tipa Boeing 737-800 od aerodroma Haneda u Tokija i aerodroma Itami iz Osake, na ostrvo na krajnjem jugu zemlje, Amami Ošima, gde je bio zakazan sportski festival, preneo je list Jomijuri Šimbun.

Avion / ilustracija
Avion / ilustracijafoto: Tamara Trajković

Zabrinutost je počela da raste kada je osoblje na aerodromu shvatilo da su na spisku putnika sumo rvači, čija je prosečna težina 120 kilograma, što je mnogo više od 70 kilograma po putniku, koliko se uzima prilikom proračuna težine.

Aerodromska pista na ostrvu Amami Ošima ne može da primi veći avion, navodi japanski list, što je primoralo JAL da zatraži dodatni let za 27 rvača, uključujući 14 koji su morali da lete od Itamija do Hanede da bi se ukrcali na ovaj avion.

Dodatni letovi su angažovani i da vrate sumo rvače kućama, nakon što je turnir završen u nedelju, naveli su japanski mediji.

Bonus video:

00:22

Avion Er Srbije iz Tel Aviva sleteo je nešto posle 21:15 časova u Beograd

(Agencije/Aero.rs/SI)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.