FRANCUZI U PANICI: Muzej Luvr hitno EVAUKISAN
Luvr, Foto: Profimedia

nova vest

FRANCUZI U PANICI: Muzej Luvr hitno EVAUKISAN

Čuveni pariski muzej Luvr evakuisan je zbog "rizika za posetioce"

Objavljeno:

Muzej Luvr u Parizu zatvoren je u podne "iz bezbednosnih razloga ". Francuska je u stanju pripravnosti dan nakon napada islamista u Arasu.

Čuveni pariski muzej evakuisan je danas u podne i ostaće zatvoren do kraja dana zbog straha od napada, prenosi francuski Figaro.

"Luvr je primio pisanu poruku u kojoj se upozorava na rizik za muzej i njegove posetioce.Odlučili smo da ga evakuišemo i zatvorimo na dan, dok obavimo neophodne provere “, rekao je portparol muzeja na Tviteru.

Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin rekao je juče da je Francuska je podigla bezbednosnu uzbunu na najviši nivo, jer "bez sumnje" postoji veza između napada nožem u Arasu i situacije na Bliskom istoku između Izraela i Hamasa.

Mediji su ranije javili da je napadač, koji je u srednjoj školi u gradu Aras ubio jednu i ranio nekoliko osoba, vikao "Alahu ekber" pre incidenta, ali policija to još nije potvrdila. Kako je navela policija, napadač je čečenskog porekla i nalazio se u policijskoj evidenciji.

Predsednik Francuske Emanuel Makron napad je ocenio kao čin varvarskog islamističkog terorizma, i dodao da je tokom dana osujećen sličan napad u još jednoj školi u Francuskoj.

Bonus video:

01:35

SITUACIJA ĆE ESKALIRATI Lutovac analizira sukob na Bliskom istoku: Izrael ima podršku Amerike, neće stati dok ne ispuni ciljeve

(Espreso/ Kurir.rs/RTS/Le Figaro)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.