MAMA JE UMRLA NA MENI": Izraelcu Hamas ubio roditelje i zapalio sve, ON JEDVA PREŽIVEO, jedan detalj LEDI KRV!
Foto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia

STRAŠNO

MAMA JE UMRLA NA MENI": Izraelcu Hamas ubio roditelje i zapalio sve, ON JEDVA PREŽIVEO, jedan detalj LEDI KRV!

Izraelske odbrambene snage su od tada proglasile "ratnu uzbunu" i pokrenule uzvratne vazdušne napade na pojas Gaze

Objavljeno:

Kada su Hamasovi militanti upali u kibuc na jugu Izraela prošle subote, 16-godišnji Rotem Matijas pomogao je svojim roditeljima da zabarikadiraju vrata svoje kuće onim što su mogli da nađu, dušecima i stolovima. Međutim, to nije bilo dovoljno. Militanti su otvorili vatru na njihovu kuću, pucajući kroz prozore.

Matijasovi roditelji, Šlomi i Debora, ubijeni su pred njegovim očima. "Teroristi su otvorili vrata", prisetio se Matijas, izraelsko-američki državljanin, tokom intervjua za ABC njuz koji je danas emitovan na Dobro jutro Ameriko. "Bacili su granatu ili nešto što je eksplodiralo. Poslednje što je moj tata rekao je da je izgubio ruku, a onda je moja mama umrla na meni", nastavio je. Matijasovi roditelji su među više od 1.200 ubijenih otkako je Hamas pokrenuo neviđen upad na Izrael vazdušnim, kopnenim i morskim putem tokom vikenda.

Militanti su mu zapalili kuću

Izraelske odbrambene snage su od tada proglasile "ratnu uzbunu" i pokrenule uzvratne vazdušne napade na pojas Gaze. Matijas je morao mirno da leži dok se satima skrivao ispod krvave odeće kada su militanti Hamasa posmatrali njegovu kuću i kasnije se vratili u potragu za preživelima.

Uspeo je da pošalje kratku SMS poruku članovima šire porodice u kojoj je napisao: "Roditelji su mrtvi. Žao mi je." "Jednostavno sam prestao da dišem. Nisam se pomerio. Bio sam prestravljen. Nisam pravio buku. I molio sam se bilo kom bogu - nije me bilo briga koji bog - ja samo se molio bogu da ih ne nađu“, istakao je on.

Militanti su potom zapalili Matijasovu kuću i druge kuće u kibucu, prisiljavajući Matijasa da pobegne. Na kraju su ga pronašle i spasile izraelske snage. ABC Njuz je jutros razgovarao sa Matijasom u bolnici u južnom izraelskom gradu Beer Ševa.

Bonus video: NACIJA U ŠOKU: POLA MILIONA IZRAELACA U SLUŽBI ODBRANE! Uživo iz Tel Aviva, Izrael Dojč: Jasno je da su se mesecima PRIPREMALI

09:34

NACIJA U ŠOKU: POLA MILIONA IZRAELACA U SLUŽBI ODBRANE! Uživo iz Tel Aviva, Izrael Dojč: Jasno je da su se mesecima PRIPREMALI

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.