URAGAN OKOVAO MEKSIKO, PUSTOŠI SVE PRED SOBOM: Zatvoren AERODROM, a preti im još jedna VELIKA OPASNOST!
Uragan Lidija, Foto: printscreen/twitter/PMBreakingNews

opasnost od prirodne katastrofe

URAGAN OKOVAO MEKSIKO, PUSTOŠI SVE PRED SOBOM: Zatvoren AERODROM, a preti im još jedna VELIKA OPASNOST!

Uragan Lidija napravio veliku materijalnu štetu u Meksiku

Uragan Lidija pustoši Meksiko: Drvo se srušilo i ubilo jednu osobu, zatvoren aerodrom, velika opasnost od poplava

Objavljeno:

Uragan Lidija pogodio je meksičku obalu Pacifika, kao snažna oluja kategorije 4, a vlasti u državi Najarit saopštile su da je jedna osoba poginula kada je drvo palo na kombi, prenosi Rojters.

U Puerto Valjarti, glavnoj turističkoj destinaciji države Halisko, stanovnici su juče zabarikadirali prozore i vrata i donosili vreće peska sa plaže kako bi ojačali barijere zbog mogućih poplava u svojim objektima, a aerodrom je saopštio da će biti zatvoren do 8 ujutro u sredu po lokalnom vremenu.

Američki Nacionalni centar za uragane (NHC) saopštio je da je Lidija „izuzetno opasne“ jačine sa vetrovima od 225 km/h u državi Halisko.

„Pozivam ljude koji žive između Najarita i Haliska, posebno u Bahia de Banderasu, Puerto Valjarti i Tomatlanu, da preduzmu mere predostrožnosti“, saopštio je predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador na platformi X (Tviter).

Video snimci koji su deljeni na društvenim mrežama prikazuju jake padavine na području sve do grada Gvadalahare, a neki ljudi su prijavili da je palo drveće blokiralo puteve i da reke prete da izbiju iz korita, navodi britanska agencija.

NHC, sa sedištem u Majamiju, saopštio je da se Lidija kreće u pravcu istok-severoistok i da bi trebalo brzo oslabi kako se pomera ka unutrašnjosti kopna.

Očekuje se da će Lidija doneti do 20 cm kiše, iako bi u nekim oblastima do srede moglo da padne i do 30 cm, saopštio je NHC.

Odmah nakon tropske oluje Maks, uragan Lidia je druga oluja koja je pogodila zapadnu obalu Meksika u samo dva dana.

Nešto južnije, u tropskoj oluji Maks dve osobe su poginule i još najmanje dve povređene u državi Gerero, prema izveštajima medija.

Bonus video:

00:49

KATAKLIZMA U LIBIJI, OLUJA DANIJEL POTOPILA GRADOVE: Srušene brane, više od 2.000 mrtvih

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.