OGLASIO SE PUKOVNIK IZRAELSKE VOJSKE: "Teroristi Hamasa su možda i dalje u Izraelu"
Foto: AP Photo Fatima Shbair

javljeno je

OGLASIO SE PUKOVNIK IZRAELSKE VOJSKE: "Teroristi Hamasa su možda i dalje u Izraelu"

Lerner je rekao da je situacija na terenu i dalje "nestabilna" i da će revizija odgovora vojske biti obavljena kada se sukob završi

Objavljeno:

Pukovnik Peter Lerner rekao je za Sky news da su "teroristi" Hamasa verovatno još uvek u južnom Izraelu i da njihove snage rade na njihovom "čišćenju".

"Ne možemo da budemo 100 posto sigurni jer postoji mnogo kutaka i rupa u koje bi mogli da sakriju kako bi izveli više napada na naš narod", rekao je on.

Međutim, on je rekao da vojnici rade na vraćanju bezbednosti narodu Izraela.

"Minimiziramo naše aktivnosti i vršimo pretrese od kuće do kuće kako bismo pronašli više terorista. Moramo da budemo oprezni, ali takođe moramo da budemo veoma odlučni da oni budu ubijeni kada ih otkrijemo", dodao je on.

Na pitanje kako su borci Hamasa probili izraelsku granicu, pukovnik Lerner je rekao da će biti "vremena da se te lekcije nauče i otkriju gde su pogrešili".

"Sada nije vreme za to, sada je vreme da se porazi Hamas i da se postaramo da oni više nikada ne mogu da ubijaju Izraelce na način na koji su to uradili sada", rekao je on.

Lerner je rekao da je situacija na terenu i dalje "nestabilna" i da će revizija odgovora vojske biti obavljena kada se sukob završi.

"Moramo da saznamo koji smo promašaje napravili, ali biće kasnije vremena za to", dodao je Lerner.

Bonus video: NACIJA U ŠOKU: POLA MILIONA IZRAELACA U SLUŽBI ODBRANE! Uživo iz Tel Aviva, Izrael Dojč: Jasno je da su se mesecima PRIPREMALI

09:34

NACIJA U ŠOKU: POLA MILIONA IZRAELACA U SLUŽBI ODBRANE! Uživo iz Tel Aviva, Izrael Dojč: Jasno je da su se mesecima PRIPREMALI

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.