RUSIJA STVARA VOJSKU TERMINATORA: Oni su najmoćnije oružje koje je svet video! (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube/Chris Eger

bez konkurencije

RUSIJA STVARA VOJSKU TERMINATORA: Oni su najmoćnije oružje koje je svet video! (VIDEO)

Rusija razvija humanoidne robote koji su moćno oružje, ali mogu da rade i praktične stvari - da voze kola, zavrću sijalice, otključaju vrata, ali i da odu u svemir
Objavljeno:

Rusija je predstavila novog humanoidnog robota, nazvanog F.E.D.O.R, koji je demonstrirao mogućnost da puca iz obe ruke, zavrće sijalice, ubacuje ključ u bravu, otvara vrata, pali svetlo, vozi kola, a trebalo bi i da odleti i u svemir.

TRAMP OBJAVIO RAT LATINO MAFIJI! Mara Salvatruča na udaru predsednika SAD!

Objavljen je video na kojem naoružani robot FEDOR kreće u akciju. Potpredsednik ruske vlade i ministar odbrane Dmitrij Rogozin napisao je na svom Tviter profilu da pucanje iz obe ruke dozvoljava robotu da postavi svoje prioritete u trenutku i donosi odluke.

Ovaj robot bi trebalo da bude jedini putnik nove ruske svemirske letelice "Federacija" 2021. godine. Ruski terminator, poznat kao FEDOR (Final Experimental Demonstration Object Research) konstruisan je upravo za istraživanje svemira. Vladimir Putin je tada izjavio da se nada da će, pomoću robota Rusija uspešno osvojiti Mesec.

Sada ovaj robot, koji i liči na čoveka jer ima glavu, dve ruke i dve noge, počinje da vežba s oružjem, što je deo njegovog osnovnog treninga. Nakon objavljivanja snimka na kojem se vidi kako roboti treniraju , vlada je demantovala da stvaraja generaciju "terminatora".

PUTINOV SVEMIRSKI BROD NA ARKTIKU: Ovako izgleda ruska tajna baza na severu planete! (FOTO)

Njegovi konstrukrtori tvrde da ih uče da pucaju po metama i koristite vatreno oružje kako bi im poboljšali motoričke sposobnosti i sposobnost donošenja odluka.

Fedor je visok oko 183 centimetra, a teži do 160 kilograma, zavisno od dodatne opreme. Sposoban je da podigne i do 20 kilograma dodatnog tereta. Može da puzi, da uđe i izađe iz automobila, koristiti alat, radi sklekove i mnoge druge stvari.

- Fedor ima mogućnosti kao i čovek, a u nekim slučajevima ih i prevazilazi - kaže Sergej Khurs, vođa projekta za robotiku.

U planu je da Fedor nauči da koristit set ključeva i raznih alata, zameniti sijalicu i vozi auto. Rogozin je izjavio da snimak obuke vojske robota pokazuje da njihov robot uspešno puca iz obje ruke.

http://www.espreso.co.rs/svet/planeta/137597/putinov-svemirski-brod-na-arktiku-ovako-izgleda-ruska-tajna-baza-na-severu-planete-foto

- Ne stvaramo Terminatora, ali veštačka nteligencija koju Fedor ima biće od velike važnosti zbog njene praktičnosti u različitim područjima - ističe Rogozin.

- Fedor može da radi na Mesecu jer podnosi ekstremne temperature, a na Mesecu one variraju od -160 °C sve do + 120 °C, rekao je Rogozin i dodao:

- Rat u Siriji je Rusima pokazao važnost robota u teškim uslovima.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.