STEFANOS JE MLAD, LEP, ZGODAN I GEJ: Žene OMAMLJENE njegovim izgledom, a on ima SAMO OVU AMBICIJU (FOTO)
Stefanos Kaselakis, Foto: PrintScreen/ Instagram/ skasselakis

lepotan

STEFANOS JE MLAD, LEP, ZGODAN I GEJ: Žene OMAMLJENE njegovim izgledom, a on ima SAMO OVU AMBICIJU (FOTO)

Stefanos Kaselakis, novi lider Sirize, omamimio je žene širom sveta, a mnoge je iznenadilo da je deo LGBTQI+ zajednice

Objavljeno:

Na izborima za lidera najveće opozicione stranke u Grčkoj kandidati u završnici bili su jedna žena i jedan otvoreno gej muškarac - doskora nezamislivo za ovu vrlo konzervativnu zemlju. Pobedio je muškarac.

Ko je Stefanos Kaselakis - mlad, lep, obrazovan, bogat, novi lider Sirize koji je levičare u Grčkoj poput furije omađijao u roku od mesec dana. Na prvi pogled, nikada ne biste rekli da je Grk.

Visok, zgodan, mišićav, svetle kose i plavih očiju, kao da je sišao sa nekog bilborda ili manekenske piste. Čak i kad progovori, čuje se američki akcenat, iako grčki govori gramatički perfektno. Stefanos Kaselakis ima 35 godina i životni put dostojan holivudskog scenarija. Rođen u predgrađu Atine, u porodici intelektualaca poreklom sa Krita, koji su se borili i vredno radili da deci obezbede sigurnu budućnost. I bilo im je teško. Školovanje na prestižnom univerzitetu nisu mogli ni da zamisle.

A Stefanos je bio pametno dete i vrlo ambiciozan. Njegov otac Teodoros otkriva da je na vratima svoje sobe umeo da napiše: "Kucaj, unutra je premijer!" I možda je na pragu da tu ambiciju i ostvari. Sa 14 godina Stefanos je osvojio srebrnu medalju na takmičenju grčke matematičke asocijacije i dobio stipendiju za nastavak školovanja u Americi. Diplomirao je međunarodne odnose i finansije na Univerzitetu u Pensilvaniji i njegova karijera imala je samo uzlazni tok.

Kao vrlo mlad volontirao je u Bajdenovoj stranačkoj kampanji, a potom radio i kao bankar u Goldman Saksu. Potom je, poput mnogih bogatih sunarodnika, osnovao brodsku špeditersku kompaniju koja uspešno posluje. Do proleća ove godine živeo je na Floridi, a onda se preselio u domovinu. U politici je odskora. U levičarskoj Sirizi je tek krajem avgusta bukvalno iz mraka isplivao na površinu objavivši na društvenim mrežama svoju kandidaturu na stranačkim izborima.

Ono što ga od ostalih političara konzervativne Grčke izdvaja u potpunosti, osim germanske fizičke konstitucije, inostranog obrazovanja i savršenog znanja engleskog jezika, jeste njegovo otvoreno homoseksualno opredeljenje, o čemu nekad rado govori i u medijima, posebno o problemima LGBTQI+ zajednice u grčkom društvu. U javnosti je uvek viđen sa svojim partnerom, Tajlerom Makbetom, medicinskim "bratom" iz SAD, za kojeg kaže da je "dašak slobode" u njegovom životu i sa kojim je u legalnoj vezi već četiri godine.

Stefanos i Tajler dan započinju svakog dana odlaskom u teretanu - još jedna danas nažalost ne baš tipična osobina potomaka drevnih Olimpijaca. Levičarske glasače Kaselakis je osvojio na prepad. U drugom krugu izbora za lidera Sirize, protiv Efi Ahcioglu, bivše ministarke i apsolutnog favorita, osvojio je 55 odsto glasova i preuzeo partiju od svog prethodnika i nekadašnjeg premijera Aleksisa Ciprasa. Da li se Grčka okreće vrednostima "modernih vremena", hoće li Kaselakis biti dostojan rival Micotakisu i postati prvi otvoreno gej premijer u grčkoj istoriji? A možda sve postavimo i na drugi način. Šta ako glasači nisu bili spremni da za partijskog lidera izaberu ženu, sa prezimenom koje asocira na tursko poreklo? Aktuelna predsednica Grčke, Katerina Sakelaropulu, prva je žena na toj funkciji u istoriji, ali nije birana na neposrednim izborima.

Postoje spekulacije da je i Kaselakisova "gej priča" marketinški trik. Ili je to samo pusta želja svih onih žena koje zadivljeno, ne trepćući, pilje u njega kao u Boga tokom političkih nastupa. Bilo kako bilo, ambicija iz Stefanosovog detinjstva je na pragu ostvarenja. Još samo da Siriza pobedi na izborima, piše RTS.

Bonus video:

02:08

SUKOB LGBT AKTIVISTA! Miletić odbio da gostuje sa njim, Azdejković ga napao: On je SAMOZVANI DIREKTOR PRAJDA koji radi za Šveđane!

(Espreso/ MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.