Kina i EU razgovarali o ekonomskim i trgovinskim pitanjima
Kina, Foto: Kineska medijska grupa

KINA

Kina i EU razgovarali o ekonomskim i trgovinskim pitanjima

Kina će raditi sa EU na konsolidaciji saradnje u tradicionalnim oblastima

Objavljeno:

Kina i Evropska unija (EU) u ponedeljak su sprovele otvorenu i pragmatičnu komunikaciju o pitanjima kao što su makroekonomija, trgovina i investicije, industrijski i lanci snabdevanja, kao i finansijska saradnja, i postigle niz korisnih konsenzusa.

Tokom 10. ekonomskog i trgovinskog dijaloga Kine i EU na visokom nivou u Pekingu, kineski vicepremijer He Lifeng rekao je da je Kina spremna da radi sa EU na potpunoj primeni važnog konsenzusa koji su postigli lideri dve strane, i da sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i EU povede na novi nivo.

He, takođe član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, i Valdis Dombrovskis, izvršni potpredsednik Evropske komisije zajedno su kopredsedavali dijalogom. Kineski vicepremijer istakao je da se ove godine obeležava 20 godina od uspostavljanja sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i EU.

„Kina će raditi sa EU na konsolidaciji saradnje u tradicionalnim oblastima, aktivnom istraživanju novih oblasti saradnje, zajedničkom rešavanju globalnih izazova“, rekao je. Dombrovskis je rekao da je EU voljna da radi sa Kinom na jačanju pragmatične saradnje na polju ekonomije i trgovine i pogura održivi razvoj odnosa EU i Kine.

(Espreso/Kineska medijska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.