NEKOLIKO ŽENA PRATILO KIM DŽONG UNA NA SASTANKU SA PUTINOM: Mnogi nisu primeti šta nose u rukama, A JAKO JE BITNO
Kim Džong Un, Foto: Handout / AFP / Profimedia

cena - "sitnica"

NEKOLIKO ŽENA PRATILO KIM DŽONG UNA NA SASTANKU SA PUTINOM: Mnogi nisu primeti šta nose u rukama, A JAKO JE BITNO

Dok je zemlja pod sankcijama, a tajna policija strogo nadzire da "loši uticaji" ne uđu sa Zapada, režimska elita pokazuje slabost prema skupim brendovima

Objavljeno:

Tokom nedavnog putovanja lidera Severne Koreje Kim Džong Una u Rusiju na sastanak sa kolegom Vladimirom Putinom, veliku pažnju međunarodnih medija privukle su žene koje su bile u delegaciji, tačnije skupocene torbe koje su nosile.

Na primer, ministarka spoljnih poslova Severne Koreje Čo Sun Huj stigla je na ruski daleki istok nosiće vintidž kožnu torbu marke Guči.

Cena ove tašne iznosi neverovatnih 9.300 evra, a to je zato što je Gučijeva torba "Zumi" sada povučena iz prometa i prodaje se samo preko relevantne veb stranice na internetu. Kada je ova torba, koja je napravljena od nojeve kože, puštena u prodaju u proleće 2019. godine, njena cena je bila 9.370 evra.

Ministarka spoljnih poslova Severne Koreje, iskusni diplomata, fanatični pušač, poput Kim Džong Una, želela je, kako prenose međunarodni mediji i sajt NK news, da impresionira svojim izgledom tokom zvanične posete Rusiji.

Ministarka spoljnih poslova Severne Koreje
Ministarka spoljnih poslova Severne Korejefoto: Vitaliy Ankov / Sputnik / Profimedia

Međutim ona nije jedina žena u delegaciji Severne Koreje sa slabošću prema skupim torbama koje dolaze sa zapada.

Kimova sestra, Kim Jo Džong, poznata po svojim čestim pretnjama prema SAD i Južnoj Koreji, tokom iste misije snimljena je sa potpuno novom kožnom tažnom "Lady Dior", koja košta 6.400 evra.

Kim Jo Jong
Kim Jo Jongfoto: Vladimir SMIRNOV / AFP / Profimedia

Mediji pišu da je jedini izuzetak bila Hjon Song Vol, koja je takođe pratila Kima u Rusiju noseći kinesku tašku od sedam evra.

Razlog zašto su se međunarodni mediji, poput Times of London i BBC, pozabavili skupim torbama dama koje su pratile Kim u Rusiju je taj što u Severnoj Koreji tajna policija strogo nadzire da "loši uticaji" ne uđu iz Zapada u zemlju. Kao takve uticaje doživljavaju status dinastije Kim, skupe brendove, filmove, TV serije pa čak i stilizovanje kose. Takođe je iznenađujuće kako su ove skupe torbe dospele u posed moćnih žena Severne Koreje nakon što je Zapad uveo oštre sankcije zemlji.

Međutim, iako se Severna Koreja, nacija od 26 miliona ljudi, često suočava sa nestašicom osnovnih dobara i glađu, režimska elita pokazuje slabost prema skupim brendovima sa Zapada.

Skup šampanjac, fini konjak i skupi automobili navodno spadaju u "slabosti" samog Kima i nekolicine odabranih koji ga okružuju.

Iako je Severna Koreja već 15 godina pod sankcijama zapada zbog nuklearnog arsenala, čini se da uvek postoje skriveni prolazi da se u zemlju "provuku" neka od skupih zadovoljstava zapadnog sveta.

Ali, uprkos sankcijama može da se desi i suprotno, odnosno uvoz severnokorejskih proizvoda u zapadne zemlje. Vlasti u SAD su 2020. identifikovale i izrekle kaznu američkoj kompaniji koja je preko Kine uvozila lažne trepavice napravljene u Severnoj Koreji.

Bonus video:

01:09

RUSIJA ZBOG SVOJIH MILIJARDERA IMA SREDSTAVA ZA RAT Šahrimanjan otkrila: Severna Koreja je OVO tražila zauzvrat od Rusije

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.