ŠEF KOZA NOSTRE JE U NEPOVRATNOJ KOMI: Doktori doneli odluku koja je šokirala ceo svet
Mateo Mesina Denaro, Foto: EPA/POLICE

kritično

ŠEF KOZA NOSTRE JE U NEPOVRATNOJ KOMI: Doktori doneli odluku koja je šokirala ceo svet

On je uhvaćen sredinom januara posle 30 godina bekstva, a osuđen je za učešće u desetinama ubistava

Objavljeno:

Jedan od nekadašnjih najtraženijih begunaca, pripadnik mafije Mateo Mesina Denaro, uhvaćen sredinom januara posle 30 godina bekstva u Palermu na klinici za onkologiju, sada je u nepovratnoj komi, izjavili su izvori u bolnici L'Akvila.

Denaro (61), koji je hospitalizovan u zatvorskom odeljenju bolnice L'Akvila, neće izaći iz kome i lekari će mu obustaviti ishranu, naveli su neimenovani izvori, prenosi Ansa.

Mesina Denaro je u bolnici više od mesec dana. Operacija creva kojoj je bio podvrgnut 8. avgusta bila je uspešna, ali je uznapredovani rak debelog creva izazvao nepovratno pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja, rekli su izvori.

Superbos Koza Nostre osuđen je za učešće u desetinama ubistava, uključujući bombaške napade iz 1992. godine, u kojima su ubijeni tužioci Đovanija Falkonea i Paola Borselina.

Mateo Mesina Denaro
foto: Printscreen/Youtube/Guardian News

Pored atentata na Falkonea i Borselina, ovaj moćni šef mafije iz Trapanija osuđen je i za ubistvo Đuzepea Di Matea, 12-ogodišnjeg sina mafijaša koji je postao svedok države, a koji je 1996. godine zadavljen i rastvoren u kiselini.

Takođe, osuđen je za bombaške napade na umetničke i verske objekte u Milanu, Firenci i Rimu 1993. godine, u kojima je poginulo 10 ljudi, dok je 40 povređeno.

Bonus video:

05:16

MAFIJA U CRNOJ GORI JE SAMO MALO OŠTEĆENA! Eksperti o tunelu ispod suda u Podgorici: Promenite zakon i napravite SUDSKU POLICIJU

(Espreso /Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.