ZAHAROVA ZAGRMELA KAO NIKADA, NIMALO NIJE ŠTEDELA: Potkačila važnu LIČNOST, zbog njenih reči se ORI CELA PLANETA
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

au!

ZAHAROVA ZAGRMELA KAO NIKADA, NIMALO NIJE ŠTEDELA: Potkačila važnu LIČNOST, zbog njenih reči se ORI CELA PLANETA

Zaharova se osvrnula na govor predsednice Evropske komisije na ceremoniji dodele nagrada Atlantskog saveta

Objavljeno: 21:20h

Portparolka spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da su opasne neistinite izjave predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen na račun Rusije.

Naime, Zaharova je obratila pažnju na govor predsednice Evropske komisije na ceremoniji dodele nagrada Atlantskog saveta – američkog analitičkog centra pri NATO, čiji je jedan od ovogodišnjih laureata i japanski premijer Fumio Kišida.

"Fon der Lajen je održala prilično upadljiv govor. Pohvalila je šefa Vlade Japana za podršku kijevskom režimu i borbu protiv Rusije. Podsetila je da je njegova porodica rodom iz Hirošime, te da su tokom nuklearnog bombardovanja 1945. godine tamo poginuli njegovi rođaci. O SAD i vašingtonskim dželatima, koji su bacili bombe na japanske gradove i civilno stanovništvo – ni reči", napisala je Zaharova na Telegramu.

Ursula fon der Lajen
Ursula fon der Lajenfoto: Profimedia

Kako je dodala, Fon der Lajen, "koja je umešana u najveće korupcionaške skandale u istoriji EU, otišla je korak dalje" – za tragediju u Hirošimi okrivila je Rusiju.

Zaharova je citirala predsednicu Evropske komisije.

"Ovo su doslovce njene reči: 'Mnogi vaši rođaci su poginuli kada je nuklearna bomba sravnila Hirošimu sa zemljom. Odrasli ste slušajući priče o preživelima i želeli ste da i mi čujemo te priče, pogledamo u prošlost i naučimo nešto o budućnosti... Rusija preti da ponovo upotrebi nuklearno oružje. To je odvratno, opasno, i u senci (u kontekstu) Hirošime – neoprostivo'. Odvratno je i opasno to kako Ursula fon der Lajen laže", napisala je Zaharova.

Bonus video:

00:40

ZAHAROVA O ZABRANI PRELETA LAVROVU: Moskva ne pravi gvozdenu zavesu, EVROPA OGRAĐUJE RUSIJU!

(Espreso / b92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.