POSETA KIM DŽONG UNA RUSIJI: Da li će lider Severne Koreje pružiti Putinu podršku u Ukrajini?
Foto: Promo

usijanje

POSETA KIM DŽONG UNA RUSIJI: Da li će lider Severne Koreje pružiti Putinu podršku u Ukrajini?

Iz Stejt Departmenta su poručili da bi bilo kakav dogovor Rusije i Severne Koreje o prodaji oružja predstavljao kršenje brojnih rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija

Objavljeno: 18:30h

Severnokorejski vođa Kim Džong Un stigao je danas u Rusiju privatnim oklopnim vozom, koji je poznat i kao dvorac na šinama zbog raskoši u njemu. Očekuje se da će Kim tražiti rusku ekonomsku pomoć i vojnu tehnologiju u zamenu za municiju koja će se koristiti u ukrajinskom ratu. Britanska agencija navodi da je Kim u Rusiju došao na razgovore sa predsednikom Vladimirom Putinom u vreme upozorenja iz SAD da Severna Koreja ne bi trebalo da trguje oružjem sa Moskvom.

Iz Stejt Departmenta su poručili da bi bilo kakav dogovor Rusije i Severne Koreje o prodaji oružja predstavljao kršenje brojnih rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Ruska državna televizija objavila je snimak Kima obučenog u odelo kako istupa iz voza na crveni tepih na kojem ga je dočekala delegacija domaćina. Rojtersov ruski izvor navodi da se Kim kasnije vratio u voz i nastavio putovanje dublje u -Rusiju.

Koje teme će biti na stolu?

Da li će lider Severne Koreje pružiti Putinu podršku u sukobu u Ukrajini?

Šta Severna Koreja može da traži zauzvrat?

Gosti “Usijanja”:

Darko Obradović - Centar za stratešku analizu

Dragan Vujičić - novinar dnevnog lista "Novosti"

Urednica i voditeljka: Jelena Pejović

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.