OTKRIVENO ŠTA JE PRETHODILO POGIBIJI OMILJENE PRINCEZE: Telefonski poziv s MILIJARDEROM zapečatio im SUDBINU
Foto: Espreso, Profimedia

POTRESNO

OTKRIVENO ŠTA JE PRETHODILO POGIBIJI OMILJENE PRINCEZE: Telefonski poziv s MILIJARDEROM zapečatio im SUDBINU

Kad je Dodi poginuo, Endru je došao da izrazi saučešće, a Mohamed Al Fajed bio je potpuno izgubljen, pritisnut bolom i patnjom zbog smrti sina

Objavljeno:

Egipatski milijarder i biznismen Mohamed Al Fajed, čiji je sin Dodi Al Fajed poginuo u automobilskoj nesreći s princezom Dajanom, preminuo je pre nekoliko dana. Daily Mail je sad objavio specijalnu kolumnu jednog od najpoznatijih novinara Endrua Neila, koji je bio saradnik i savetnik Mohameda Al Fajeda.

Kad je Dodi poginuo, Endru je došao da izrazi saučešće, a Mohamed Al Fajed bio je potpuno izgubljen, pritisnut bolom i patnjom zbog smrti sina. Nije bilo nikakvih teorija zavere koje će kasnije početi da iznosi.

"Umesto toga ispričao mi je nešto što nikad nisam zaboravio", napisao je novinar.

Naime, Dodi je smislio plan da se otarasi paparaca tako da s Dajanom izađe kroz zadnji ulaz hotela Ritz. Međutim, obezbeđenje mu je reklo da ne rade za njega, te da će hotel napustiti kako on želi pod uslovom da dobije očevo odobrenje. Dodi je nazvao oca koji je razgovarao s obezbeđenjem. Zatim je rekao Dodiju da bi on i Dajana trebalo da se opuste u Ritzu. Smatrao je da su sigurni i mirni u jednom od luksuznijih apartmana na svetu.

Princeza Dajana
foto: EPA-EFE/LAJOS SOOS HUNGARY OUT

Pitao je zašto žele da odu umesto da naruče večeru u sobu i gledaju film. Dodi mu je rekao kako je Dajana uznemirena zbog gomile paparaca koji su se skupili pred hotelom. Želeli su da im pobegnu i sakriju se u njegov stan na Jelisejskim poljima. Bila im je to poslednje veče pre Dajaninog povratka u London i on je želeo da joj ostanu samo lepa sećanja. Mohamed Al Fajed je popustio.

"Pogledao me sa suzama u očima dok se prisećao te večeri i rekao: ‘Nikad sebi neću oprostiti što sam pristao na Dodijev plan. Još uvek bi bio živ i uz mene", napisao je Neil dodajući da je sin, a ne otac, postavio scenu za svoju smrt i smrt princeze Dajane.

Princeza Dajana
foto: Parkerphotography / Alamy / Alamy / Profimedia

Odluku da odu iz Ritza doneli su u poslednjem trenutku, kao i odluku o ruti kroz kobni tunel.

"Prema svemu što mi je rekao, niko nije mogao da čeka u zasedi da ih smakne jer niko nije unapred znao šta će uraditi i kako. Na kraju priče, omiljena princeza umrla je tragičnom, ali prozaičnom smrću, zbog pijanog vozača koji je prebrzo vozio", zaključio je Neil.

Bonus video: PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

(Espreso/ Story.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.