PLAMEN SE VIJE IZNAD ZGRADE FSB-A U RUSIJI: Sumnja se da su ih Ukrajinci POGODILI DRONOM, a Rusi tvrde... (VIDEO)
Požar u Rusiji, Foto: PrintScreen/ Twitter/ Bablyon Bulletin

rat u ukrajini

PLAMEN SE VIJE IZNAD ZGRADE FSB-A U RUSIJI: Sumnja se da su ih Ukrajinci POGODILI DRONOM, a Rusi tvrde... (VIDEO)

Požar u ruskom gradu Kurčatovu može da se prepiše Ukrajincima?

Objavljeno:

Nestambena zgrada u zapadnom ruskom gradu Kurčatovu zapalila se u nedelju nakon napada ukrajinske bespilotne letelice, ali su hitne službe ugasile požar i nije bilo žrtava, rekao je Roman Starovoit, guverner regije Kursk.

U objavi u aplikaciji za razmenu poruka Telegram, Starovoit nije rekao koja je zgrada pogođena. Ukrajinski internet portal Babel citirao je neimenovani izvor koji je rekao da je dron udario u zgradu sigurnosne službe FSB-a, prenosi Reuters.

Ukrajinski zamenik ministra unutrašnjih poslova, Anton Geraščenko, na društvrenoj mreži "Iks", je napisao kako ruski mediji javljaju da je dron pao na zgradu lokalnog FSB-a (Federalne sigurnosne službe).

"Prema "službenoj" izjavi guvernera regije Kursk, kao rezultat napada ukrajinskog drona, zabeležen je požar u nestambenoj zgradi u gradu Kurčatov. Niko nije povređen", piše uz objavljeni video napada.

Rusi tvrde da je dron srušila protivvazdušna obrana.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Epreso prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Espresa moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Bonus video:

00:20

Požar u Zemunu

(Espreso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.