UŠLI SU U LIFT, A ONDA IH JE SILA BACILA U VAZUDH: Leteli kao loptice, STRAVIČAN incident zabeležen kamerom (VIDEO)
Lift, Foto: Profimedia

nije naivno

UŠLI SU U LIFT, A ONDA IH JE SILA BACILA U VAZUDH: Leteli kao loptice, STRAVIČAN incident zabeležen kamerom (VIDEO)

Ko se plaši lifta, pogotovo propadanja lifta, ne bi trebalo da gleda snimak u tekstu

Objavljeno:

Jedna od najgorih noćnih mora mnogih ljudi - propadanje lifta, desila se nedavno u Kini, kada se rutinska vožnja liftom umalo pretvorila u smrtonosnu. Na svu sreću, smrt je zaobišla sve putnike u njemu.

Incident se dogodio u subotu, 26. avgusta, dok su se troje putnika ukrcavali u lift u gradu Čangša u kineskoj provinciji Hunan. A cela situacija je zabeležena na dramatičnom video snimku koji kruži internetom.

"Sve se vrtelo. Svi smo bili bačeni u vazduh pre nego što smo pali na pod", rekao je Li, jedan od trojice iz lifta, prepričavajući zastrašujući pad.

Li, koji živi na 25. spratu, priseća se kako je lift "stao dok se spuštao".

"Zaglavio se i nije se pomerao", objasnio je on, dodajući da je lift počeo da se ljulja kada je stigao na četvrti sprat.

U tom trenutku, zbunjeni čovek je pokušao da pritisne dugmad za druge spratove, ali bezuspešno, pošto su se sva svetla na kontrolnoj tabli ugasila.

Odjednom, lift je krenuo.

Na pratećem snimku vidi se kako se lift spušta, bacivši sva tri putnika u vazduh. Jedan od njih je čak udario u plafon lifta, da bi potom pao na drugu dvojicu.

Snimak se završava tako što muškarci leže na podu lifta zbunjeni i izubijani.

Li je kasnije kontaktirao lift servis i hitnu pomoć, koja je prevezla tri žrtve u bolnicu.

Velika tragedija čudom izbegnuta

Na sreću, Li je zadobio samo manje modrice na nozi; međutim, drugi putnik je navodno zadobio dva preloma lumbalnog dela kičme i još je na lečenju. Status trećeg muškarca nije poznat.

Rođaci žrtve tvrde da je katastrofa mogla da bude gora.

"Da su u tom trenutku u liftu bili stariji ili deca, plašim se da pomislim šta bi se moglo dogoditi", rekla je žena po imenu Vu, koja je supruga muškarca koji je zaradio prelome. Ona je rekla da su stanari vlasnicima već prijavljivali probleme sa liftom.

Predstavnik vlasnika je, međutim, tvrdio da je njihov tim brzo reagovao i došao na lice mesta, te sarađivao s vatrogascima. Takođe su se obavezali da će platiti sve medicinske troškove povređenima.

U međuvremenu, dan nakon katastrofe, predstavnik kompanije "Otis Elevator" — koja je napravila pomenuti lift — izjavio je da su tehničari poslati da pregledaju i poprave lift.

Uzrok kvara ostaje nejasan.

Bonus video:

01:00

Dostavljač isprobava hranu u liftu

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.