OVO SU PLATE ZAPOSLENIH U GUGLU, CIFRE SU ENORMNE: Zavrteće vam se u GLAVI, otkriveni svi PODACI
Gugl, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/Julien de Rosa

zarađuju ogromne pare!

OVO SU PLATE ZAPOSLENIH U GUGLU, CIFRE SU ENORMNE: Zavrteće vam se u GLAVI, otkriveni svi PODACI

Zaposleni koji su duže radili u kompaniji i radili na višem nivou obično imaju veće plate

Objavljeno:

Zaposleni u "Guglu" su među najplaćenijim u tehnološkoj industriji.

Prosečna godišnja zarada u 2022. iznosila je 279.802 dolara, a zaposleni u ovoj kompaniji mogu da ostvare i veću zaradu kada se uračunaju akcije i bonusi.

Interna tabela koju je dobio Biznis Insajder uključuje podatke koje je dobrovoljno dostavilo preko 12.000 zaposlenih za celu 2022. godinu. Pokriva mnoge pozicije, uključujući softverske inženjere, poslovne analitičare i prodavce.

Biznis Insajder je analizirao ceo skup podataka i napravio tabelu sa podacima o platama, kapitalu i bonusima. Tabela prikazuje minimalne i maksimalne osnovne plate za svaku ulogu.

Gugl
foto: Ilustracija, EPA-EFE/Julien de Rosa

Pored toga, Insajder je napravio trakaste grafikone koji prikazuju najveće osnovne plate koje svaka uloga može da ostvari, kao i uloge u Guglu koje imaju najveće osnovne plate, kapital i bonuse. Grafikoni su zasnovani na maksimalnoj osnovnoj plati, kapitalu i vrednostima bonusa koji su dostavljeni za svaku ulogu.

Zaposleni koji su duže radili u kompaniji i radili na višem nivou obično imaju veće plate. Najplaćeniji softverski inženjer u podacima je prijavio da je zaposleni na nivou 7 koji je imao osnovnu platu od 718.000 dolara. Većina softverskih inženjera na listu prijavila je zaradu između 100.000 i 375.000 dolara.

Guglov kapital se daje zaposlenima u obliku ograničenih deonica, što može značajno povećati njihovu ukupnu naknadu. Nisu svi zaposleni dostavili podatke o kapitalu i bonusima.

Podaci se uzimaju samo za zaposlene sa punim radnim vremenom u SAD. Podaci takođe ne uključuju plate zaposlenih u Alphabet’s Other Bets, kao što su Vaimo i Verili.

– Pružamo vrhunsku kompenzaciju našoj radnoj snazi, u vidu plata, kapitala, odsustva i niza beneficija, rekao je Tamani Jaiasinghe, portparol Gugla, u izjavi.

Bonus video:

01:51

Posao Deda Mraza: Šta je potrebno za to, koliko se radi i kolika je zarada!?

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.