Ona ima 9 godina i tuži indijske vlasti: Zaštitite buduće generacije od zagađenja!
Foto: AP/Manish Swarup

Za pohvalu

Ona ima 9 godina i tuži indijske vlasti: Zaštitite buduće generacije od zagađenja!

Ova devetogodišnjakinja je nedavno pokrenula peticiju protiv Indijske vlade zbog toga što nije smanjila emisiju štetnih gasova iz fabrika i vozila što dovodi do efekta staklene bašte
Objavljeno:

Ridihma Pandej je dokaz da nikada niko ne može biti previše mlad da bi se borio protiv klimatskih promena. Ova devetogodišnjakinja je nedavno pokrenula peticiju protiv Indijske vlade zbog toga što nije smanjila emisiju štetnih gasova iz fabrika i vozila što dovodi do efekta staklene bašte. U peticiji optužuje vlasti kako ignorišu svoje dužnosti da zaštite Induse od zagadjene životne sredine.

KRVAVI CVETI: Još jedna pravoslavna crkva NAPADNUTA! Liturgija bila u toku! - Moja Vlada nije preuzela nikakve korake da bi regulisala i smanjila efekat staklene bašte koji utiče na ekstremne klimatske promene, rekla je Pandej. - Ovo će uticati i na moju generaciju i na buduće.

Pandej je pokrenula peticiju sa Indijskim Nacionalinim Zelenim Tribunalom, specijalizovanim sudom koji se bavi slučajevima zaštine okoline.U parnici su mete Ministarstvo životne sredine, šumarstva i klime, kao i Centralni odbor za kontrolu zagadjenja Indije.

foto: AP

Indija, koja ima 1.25 milijardi ljudi već se odavno bori sa zagađenjima i efektima globalnog zagrevanja. U prošlim decenijama, smanjenje padavina u monsunima i nagli rast toplotinih talasa dovelo je do suše, smanjenja poljoprovrednih prinosa i smanjen pristup svežoj i čistoj vodi. Rast nivoa mora, topljenje snega sa Himalaja prouzrokuje opasne i velike poplave.

foto: AP

Pandej nije prva mlada osoba koja se bori za zaštitu Indijske okoline. Prošle godine, šest indijskih tinejdzera pokrenuli su, svako zasebno, parnicu protiv zagadjenja vazduha u Nju Delhiju, prestonici Idnije, gde je vazduh najgoreg kvaliteta u državi. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.