SNIMAK PUCNJAVE NA FLORIDI SLEDIĆE VAM KRV U ŽILAMA: Puška napadača bila iscrtana nacističkim krstom! (VIDEO)
Policija u Americi, Foto: Profimedia

JEZIVO

SNIMAK PUCNJAVE NA FLORIDI SLEDIĆE VAM KRV U ŽILAMA: Puška napadača bila iscrtana nacističkim krstom! (VIDEO)

Napadač je identifikovan kao Rajan Palmeter (21), upucao se pre nego što je uhvaćen

Objavljeno:

U jučerašnjem napadu na Floridi, naoružani napadač (21) ubio je prvo tri osobe u rasno motivisanom napadu, a zatim i sebe.

Zastrašujući video koji se pojavio na mrežama, prikazuje trenutak kako ludi, rasistički napadač ulazi u prodavnicu "Dolar Dženeral" naoružan AR-15 i zatim ubija tri osobe.

Napadač je identifikovan kao Rajan Palmeter (21), potvrdila je policija. Takođe su detaljno opisali zapis koji je ostavio za sobom, nazvavši ga "dnevnikom ludaka".

Rajan je nosio poluautomatsku pušku, pancir, rukavice i masku, dok je šerif potvrdio da je pre napada objasnio cilj svog naoružanja. Puška je bila iscrtana nacističkim kukastim krstom.

Žrtve ovog napada su bile 52-godišnja žena Angela Michelle Carr, 19-godišnji Anolt Joseph i 29-godišnji Jarrald De'Shavn Gallion.

Šerif je potvrdio da je Palmeter nosio laku poluautomatsku pušku i pištolj, delovao je sam i imao je od početka nameru da nakon ubistva izvrši samoubistvo.

- Rajan je živeo je u okrugu Klej u Džeksonvilu sa svojim roditeljima i ostavio je nekoliko poruka o svojim namerama, uključujući jednu svojim roditeljima i drugu medijima - rekao je šerif Voters.

FBI je otvorio istragu o pucnjavi, koju tretiraju kao zločin iz mržnje.

Šerif je rekao da je napadač mrzeo crnce i želeo da ubije. Pucnjavu je opisao kao „mračan dan u istoriji Džeksonvila”. Puška i pištolj su legalni i legalno kupljeni, rekao je Voters.

Palmeter, koji je živeo u okrugu Klej sa svojim roditeljima, upucao se pre nego što je uhvaćen.

Poslanici šerifa okruga Klej i šerifa Džeksonvil bili su ispred Palmeterove kuće nakon napada.

Guverner Floride Ron DeSantis opisao je ubica kao "ološa" i nazvao ga "kukavicom" jer je sebi oduzeo život.

„On je ciljao ljude na osnovu njihove rase. To je potpuno neprihvatljivo. Ovaj tip se radije ubio nego da se suoči i prihvati odgovornost za svoje postupke. Najoštrije osuđujemo ono što se dogodilo. Upućujemo saučešće žrtvama i njihovim porodicama".

Predsednik Džo Bajden je obavešten o pucnjavi u Džeksonvilu, saopštila je Bela kuća.

Za žrtve je organizovano bdenje u nedelju u 17.30 ispred prodavnice "Dolar Dženeral" u kojoj su ubijene, a prodavnica je u međuvremenu objavila saopštenje o događaju.

"Mi smo slomljenog srca zbog besmislenim činom nasilja koji se dogodio u našoj prodavnici Kings Road. Želimo da pružimo podršku našim zaposlenima u Džeksonvilu i porodicama pogođenim ovom tragedijom. Naš glavni prioritet jer blisko sarađujemo sa organima za sprovođenje zakona", navedeno je u saopštenju.

Džeksonvil ima 971.000 stanovnika, a 30 odsto njegovih stanovnika su crnci.

USAD je do sada ove godine bilo preko 28.000 smrtnih slučajeva od vatrenog oružja, prema veb stranici "Gun Violence Archive".

Napad u Džeksonvilu dolazi na 60. godišnjicu Marša na Vašington i čuvenog govora Martina Lutera Kinga "Imam san".

Desetine hiljada ljudi okupilo se u subotu u glavnom gradu da obeleži istorijsku prekretnicu u pokretu za građanska prava.

Bonus video:

00:17

PUCNJAVA U PETROVCU NA MLAVI: Na parkingu upucan poznati advokat

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.