RODITELJI MU UMRLI, PA GA OD SEDME GODINE ODGAJALI VUKOVI: Ušao je u PEĆINU, a onda se desilo ČUDO (FOTO/VIDEO)
Vuk, Foto: Profimedia

sudbina

RODITELJI MU UMRLI, PA GA OD SEDME GODINE ODGAJALI VUKOVI: Ušao je u PEĆINU, a onda se desilo ČUDO (FOTO/VIDEO)

Njegova neverovatna priča počinje kada je ostao bez roditelja, a briga o tada sedmogodišnjem Pantojai prepuštena je starom pastiru, koji je preminuo na planini i ostavio ga samog

Objavljeno:

Markos Rodrigez Pantoja (72) svojevremeno je prozvan “španskim Moglijem”, jer je 12 godina živeo s vukovima u divljini.

Njegova neverovatna priča počinje kada je ostao bez roditelja - majka je umrla, a otac otišao sa drugom ženom. Briga o sedmogodišnjem dečaku prepuštena je starom pastiru, koji je preminuo na planini i ostavio ga samog.

“Jednog dana sam ušao u pećinu i počeo da se igram s mladuncima. Kasnije je vučica došla i donela hranu. Pokušao sam da uzmem komad mesa, jer sam bio gladan, ali je besno reagovala. Pošto je nahranila decu, bacila mi je komad mesa. Pojeo sam ga, a ona je počela da me liže. Postao sam član čopora”, ispričao je ranije Pantoja.

Ponovo je sreo ljude kao devetnaestogodišnjak, pošto je pronađen kako trčkara bos i polunag u zabiti planinskog venca Sijera Morena, podseća Mirror.

Vraćen je u civilizaciju, a nesvakidašnju priču su objavili svetski mediji. Godine su prolazile, čitave decenije, a Pantoja se nije navikao na novi život.

Govorio je da se bori sa “hladnoćom ljudskog sveta” i da želi da se vrati među životinje.

Sada je u poznim godinama, živi u maloj kući i ističe da su njegova “poslednja lepa sećanja vezana za detinjstvo u divljini”.

Novinarima je otkrio da je prevaren, zlostavljan i eksploatisan u radnom svetu, i da nikada nije mogao u potpunosti da se integriše u zajednicu.

Smatra da mu se ljudi podsmevaju jer ne zna mnogo o politici, fudbalu ili modernom svetu. Zato je pokušavao da se vrati svom čoporu, ali stvari nisu bile iste.

“Ima vukova i ako ih pozovem, oni će odgovoriti. Ali sada je drugačije, mirišem na ljude, nosim kolonjsku vodu”, objasnio je.

Pantoja i dalje ume da oponaša zvukove životinja, a jednom prilikom je otkrio da ga najviše uznemirava užurbanost društvenog života.

"Teško se nosim s tolikom bukom, automobilima i ljudima koji se kreću napred-nazad kao mravi", kazao je.

Pre 13 godina snimljen je i film na osnovu njegovog života, “Među vukovima”.

Bonus video:

03:04

OVO JE VUK KOJI JE PLAŠIO LJUDE I ŠETAO PO ZGRADAMA BEOGRADA! Zove se Has, istreniran je, ima porodicu i ODGOJIO JE ČOPOR MAČAKA

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.